Η πόλη μας μέσα από τα μάτια του BMX rider, Πάνου Μανάρα


Η αληθινή Αθήνα μέσα από το τιμόνι του BMX rider, Πάνου Μανάρα.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να αγαπάει κανείς την Αθήνα: ο ήλιος, οι πλακόστρωτοι δρόμοι της Πλάκας, η θέα από τους λόφους, τα μνημεία, οι πεζοί που κινούνται σε γρήγορο ρυθμό, τα γκράφιτι, οι μουσικοί του δρόμου και πολλοί άλλοι. Αυτά είναι μόλις μερικά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Αθήνα του σήμερα και τα οποία την κάνουν αυθεντική.

Μία βόλτα στο κέντρο της πόλης, και ο καθένας μας μπορεί να τα απολαύσει όλα αυτά. Πώς όμως βιώνει την Αθήνα και τον ζωντανό χαρακτήρα που αποπνέει, ένας BMX rider;

athesride_panosmanaras_01.jpg 

Ο Πάνος Μανάρας, μετά από αναρίθμητες βόλτες με το BMX σε κεντρικά αλλά και ανεξερεύνητα spots της πρωτεύουσας, αποτυπώνει την αληθινή Αθήνα μέσα από τη δική του ματιά στο video project “Athens Ride”.

«Μέσα από αυτό το βίντεο ήθελα να δείξω μέσα από το τιμόνι μου, την πόλη που ζω, την κουλτούρα της, τα καλά και τα όχι τόσο καλά της. Είναι εντυπωσιακό το πώς αυτή η πόλη κινείται σε ρυθμούς fast forward, συνδυάζοντας ένα ταξίδι στην ιστορία κάτω από τον -σχεδόν πάντα παρόντα- ήλιο, το κυκλοφοριακό χάος, τους νέους και τη φρέσκια, ζωντανή πλευρά της πόλης του σήμερα», σχολιάζει ο 29χρονος αθλητής του BMX.

athesride_panosmanaras_02.jpg 

Από τα νότια στα βόρεια και από τα ανατολικά στα δυτικά προάστια, ο Πάνος εξερεύνησε την ελληνική πρωτεύουσα, εκεί όπου γεννήθηκαν η δημοκρατία και οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλά και εκεί όπου η οικονομική κρίση άλλαξε συνήθειες και έφερε την πόλη στο προσκήνιο των παγκόσμιων εξελίξεων.

«Παρόλο που περνάω τον περισσότερο χρόνο μου στο Καπανδρίτι, δουλεύοντας σε κτήμα ως ανθοπαραγωγός- εκεί όπου στην κυριολεξία ακούς την ανάσα σου χάρη στην απόλυτη ηρεμία- έχω συχνά την ανάγκη να βιώνω τον παλμό της πόλης μέσα από το BMX street riding», υποστηρίζει ο Πάνος, ο οποίος από το παζλ που συναρμολογεί την Αθήνα θα άλλαζε μόνο το κομμάτι των πεζοδρομίων.

«Αγαπώ τη Αθήνα ακόμα και αν δεν είναι τέλεια. Θα έφτιαχνα μεγάλα πεζοδρόμια με τις σωστές υποδομές ώστε να κυκλοφορούν με ασφάλεια πεζοί, καρότσια και ποδηλάτες.» 

Απόλαυσε το video εδώ: