24 και 25 Μαρτίου


24 και 25 Μαρτίου



Ο Π.Ο. Πατρών με την έγκριση της Ε.Ο.Π. συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τον Δήμο Καλαβρύτων, τον Δήμο Πατρέων και το Δήμος Δυτικής Αχαΐας, τον 38ο Ποδηλατικό Γύρο «ΘΥΣΙΑΣ», από 24 έως 25 – 3 - 2015 στις κατηγορίες ΑΝΔΡΩΝ- ΕΦΗΒΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΟΠΕΝ . Στην κατηγορία ΜΑΣΤΕΡΣ θα υπάρξει συνεργασία με την ΠΕΠΑ.

1ος ΑΓΩΝΑΣ: ΑΤΟΜ. ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ 24-3-2015 : (ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ) Αποστάσεως 11 ΚΜ. Ώρα 15.00. Εκκίνηση από Άραξο (Αρχαιολογικός χώρος Δυμαίων) και τερματισμός στο Λάπα. Όπως στα συνημμένα Υψομετρικά – Διαδρομή. Μόνο για τις κατηγορίες Α και Ε.

2ος ΑΓΩΝΑΣ: 38ος Αγώνας «ΘΥΣΙΑΣ» 25-3-2015 :
ΟΠΕΝ : Αγώνας αντοχής, απόστασης 80 ΚΜ Ώρα: 09.00. Εκκίνηση από Μόλο Αγ. Νικολάου – Ακτή Δυμαίων - Ροϊτικα – Παυλόκαστρο - Χαλανδρίτσα- Καταρράκτης - Μάνεσι- Τερματισμός Ηρώων. Προεκκίνηση έως την διασταύρωση προς Χαλανδρίτσα. Θα γίνουν δεκτοί αθλητές με δελτία (ΕΟΠ-ΠΕΠΑ). Όριο χρόνου 30% σύμφωνα με τον πρώτο της κάθε κατηγορίας.

ΑΝΔΡΕΣ : Αγώνας αντοχής, απόστασης 100 ΚΜ. Ώρα: 10.00. Εκκίνηση από Μόλο Αγ. Νικολάου – Ακτή Δυμαίων - Ροϊτικα - ΝΕΟ .Πατρών Πύργου- Καμίνια αναστροφή - ΠΕΟ Πύργου Πατρών – Ροϊτικα – Παυλόκαστρο - Χαλανδρίτσα- Καταρράκτης - Μάνεσι- Τερματισμός στο ΗΡΩΩΝ έναντι Ι.Μ. Αγίας Λαύρας. Προεκκίνηση έως την είσοδο σε ΝΕΟ Πατρών - Πύργου. Όριο χρόνου 20%.

Παρατήρηση : Μετά από επιθυμία πολλών σωματείων όσον αφορά την κατηγορία Εφήβων σας ενημερώνουμε ότι μπορούν να συμμετάσχουν και Έφηβοι με ελεύθερο πάτημα και κοινή βράβευση και φύλλο αγώνα. Εάν οι συμμετοχές των Εφήβων ξεπεράσουν τις 10 θα γίνει ξεχωριστό φύλλο αγώνα και βράβευση, η κατηγορία Γυναικών θα τρέξουν μόνο τον αγώνα Αντοχής 80ΚΜ. Εάν δεν συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός θα τρέξουν στην κατηγορία ΜΑΣΤΕΡΣ.

Δηλώσεις συμμετοχής: Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να ευρίσκονται στα γραφεία του Π.Ο.Π. αυστηρά μέχρι 19/3/2015, με e-mail στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή με fax στο 2610271810. Όσον αφορά την Ατομ. Χρονομέτρηση να δηλωθεί από τα σωματεία η σειρά εκκίνησης για τους αθλητές τους.
ΟΠΕΝ (ΜΑΣΤΕΡΣ) :Παράκληση για όσους έχουν δελτίο ΕΟΠ να δηλώνεται η συμμετοχή τους μέσω των σωματείων και όχι ένας – ένας διότι δημιουργεί προβλήματα στην οργάνωση. Όσοι αθλητές έχουν δελτίο μόνο ΠΕΠΑ να κάνουν την δήλωση στην γραμματεία της ΠΕΠΑ, με τον τρόπο που ακολουθεί ένωση, φυσικά μέχρι την ημερομηνία που ισχύει για όλους 19-3-2015. Όσοι αθλητές Μάστερς έχουν πάρει από ΠΕΠΑ αριθμό πλάτης θα τον χρησιμοποιήσουν στον αγώνα «ΘΥΣΙΑΣ», καλό θα είναι να το επιβεβαιώσουν με την δήλωση συμμετοχής.

Κατάθεση δελτίων: Η κατάθεση των δελτίων και η παραλαβή των αριθμών για τις κατηγορίες Α-Ε-Γ θα γίνει την 24-3-2015 στο ξενοδοχείο NIFOREIKA BEACH όπου θα φιλοξενηθούν οι αποστολές από ώρα 12.00 έως 14.00 και στην γραμματεία, από ώρα 14.15 στην εκκίνηση της Ατομ. Χρονομέτρησης. Οι αριθμοί στους αθλητές Μάστερς, θα δοθούν στο τεχνικό συνέδριο ή από την γραμματεία (08.00) πριν την εκκίνηση του αγώνα την 25-3-2015.

Τεχνικό συνέδριο: Για τους αγώνες αντοχής θα γίνει τεχνικό συνέδριο μετά το πέρας του Ατομ. Χρονομέτρου στις 20.30 στον χώρο του ξενοδοχείου ΑΙΘΡΙΟ.

Όροι συμμετοχής: Κάθε σύλλογος έχει δικαίωμα να συμμετάσχει με απεριόριστο αριθμό αθλητών. Οι αθλητές συμμετέχουν στους αγώνες με δική τους ευθύνη. Ο Π.Ο.Π. δεν έχει καμία υποχρέωση για κάθε ατύχημα και φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Επίσης να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της αστυνομίας και της αγωνοδίκου επιτροπής Πέρα των ομάδων - αθλητών που καλύπτει οικονομικά ο Π.Ο. Πατρών, μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες - αθλητές με δικά τους έξοδα αρκεί να έχουν δελτίο της Ε.Ο.Π. κατηγορίας Α- Ε - Γ Μ ή (Μ ΠΕΠΑ).
Λόγω του ότι πέρυσι υπήρξε από ορισμένους αθλητές Μάστερς αγενής συμπεριφορά προς την αγωνόδικο επιτροπή για συστάσεις που είχαν σχέση με την ασφάλεια τους (οδηγούσαν στο αντίθετο ρεύμα και ιδιαίτερα σε στροφές), θα υπάρξει άμεση αποβολή από τον αγώνα και η παραπομπή για πειθαρχικό παράπτωμα προς την ΕΟΠ ή την ΠΕΠΑ. Θα πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων πρώτα και κύρια για την ασφάλεια των αγωνιζομένων.

Κανονισμοί: Θα ισχύσουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. και της U.C.I.

Βραβεύσεις: ΑΝΔΡΕΣ : Στο Ατομ. Χρονόμετρο και στον αγώνα αντοχής , οι πρώτοι θα πάρουν κύπελλο- μετάλλιο - δίπλωμα, ο δεύτερος και τρίτος μετάλλιο δίπλωμα, 4ος-5ος-6ος δίπλωμα Για την Ατομ. Χρονομέτρηση οι βραβεύσεις θα γίνουν στην πλατεία Παπαγιανόπουλου στον χώρο της Εκκίνησης.
ΟΠΕΝ- ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Στον αγώνα αντοχής , οι πρώτοι θα πάρουν κύπελλο- μετάλλιο - δίπλωμα, ο δεύτερος και τρίτος μετάλλιο δίπλωμα, 4ος-5ος-6ος δίπλωμα. Εφόσον συμπληρωθούν αριθμητικά όλες οι κατηγορίες, διαφορετικά θα γίνει σύμπτυξη κατηγοριών αναλόγως. . Απαραίτητη η παρουσία των νικητών στις απονομές. Για τον αγώνα Αντοχής μετά το πέρας του αγώνα στο χώρο τερματισμού στο ΗΡΩΩΝ περίπου την 14.15 ώρα.

Απρόβλεπτα θέματα: Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, θα αποφασίζει επί τόπου η αγωνόδικος επιτροπή. Η επιτροπή έχει το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος, των ημερομηνιών των αγώνων, καθώς επίσης και των τεχνικών όρων της προκήρυξης.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ :
Ο Π.Ο.Π. θα καλύψει όλες τις ομάδες στις κατηγορίες Α που έχει προσκαλέσει, εφόσον συμμετάσχουν και στους δύο αγώνες, από το γεύμα της 24/3/2015 έως και το πρωινό της 25/3/2015, καθώς και το ξενοδοχείο σύμφωνα με την συνημμένη κατάσταση.
Όσον αφορά για το γεύμα της 24-3-15 θα δοθεί από12.00 έως 14.00.
Θερμή παράκληση για όσα σωματεία έχουν κληθεί σύμφωνα με την κατάσταση και δεν θα έλθουν να μας ενημερώσουν έγκαιρα για να μπορέσουμε να καλύψουμε άλλους αθλητές.

Οι αθλητές ΟΠΕΝ (ΜΑΣΤΕΡΣ) για την συμμετοχή τους στον αγώνα θα συνεισφέρουν το ποσό των 15,00€. Η κατάθεση του ποσού θα γίνει στην γραμματεία των αγώνων, τουλάχιστον μία ώρα πριν την εκκίνηση ή νωρίτερα στην ΠΕΠΑ όπου και μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή.
Θα υπάρξει κάλυψη για την ασφάλεια της διαδρομής από την Τροχαία και Μοτό της αγωνοδίκου, επίσης Ιατρός – Ασθενοφόρο της ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ – ομάδα Διασώσεων Πάτρας, καθ’ όλη την διαδρομή, επίσης το ασθενοφόρο του νοσοκομείου Καλαβρύτων από την Βλασσία έως τον τερματισμό.
Τροφοδοσία με νερό στην εκκίνηση και σε δύο σημεία της διαδρομής (πριβιν την διασταύρωση για Δεμέστιχα και στο Μετόχι).

Για όσους δεν καλύπτει οικονομικά η προκήρυξη, δίνουμε τις παρακάτω προσφορές ξενοδοχείων προς εξυπηρέτηση σας.

Naiades Villas 3*:(2693022080 – 2693025454) Στα Νιφορέικα.
• Για διαμονή δύο ατόμων ανά σουίτα 40,00€ άνευ πρωινό γεύματα.
• Για διαμονή τριών ατόμων ανά σουίτα 50,00€ άνευ πρωινό γεύματα.
• Το πρωινό 5€ ανά άτομο και το γεύμα 10,00€.

NIFOREIKA BEACH : ( 2693022539) σε δίκλινο - τρίκλινο τιμή 35,00€ ανά άτομο με πρωινό και δύο γεύματα την 24/3/2015 (μεσημέρι – βράδυ). Επίσης τιμή 30,00€ ανά άτομο με πρωινό και γεύμα την 24/3/2015( βράδυ).

ΑΔΩΝΙΣ : (2610224213) στην Πάτρα έναντι (ΚΤΕΛ) Το Μονόκλινό 30,00€ το Δίκλινο 38,00€ και το Τρίκλινο 50,00€ όλα με πρωινό. Το κάθε γεύμα επιβαρύνεται με 7,00€.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ : Οι αποστολές θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο NIFOREIKA BEACH τηλ. 2693022539 στα Νιφορέΐκα Πατρών (4ΚΜ μετά την Κ. Αχαΐα)
Για κάθε πληροφορία στα τηλέφωνα 6979336444 (Β. Διαμαντόπουλος).