Με το ένα πόδι στους Ολυμπιακούς...


 

Με το ένα πόδι στους Ολυμπιακούς...

 

Ο Χρήστος Βολικάκης απέδειξε για μια ακόμα φορά την παγκόσμια κλάση του, κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο, στο κέιριν, στο Λονδίνο. Ο Έλληνας πρωταθλητής ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου, στο 2ο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδηλασίας πίστας και βρίσκεται κυριολεκτικά με το ένα πόδι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο (Βραζιλία).

Pixel

 

Την πρώτη θέση κατέλαβε ο Γερμανός Στέφαν Μπότιχερ, ακολούθησε στην δεύτερη ο Κολομβιανός Ερνάντο Πουέρτα Ζαπάτα (+0.039), ενώ ο Χρήστος Βολικάκης τερμάτισε με διαφορά +0.099.

 

Νωρίτερα ο 26χρονος Βολιώτης αθλητής είχε καταλάβει την πρώτη θέση τόσο στην προκριματική σειρά όσο και στον ημιτελικό.

 

Τα Παγκόσμια Κύπελλα αποτελούν σημαντικούς αγώνες στο κυνήγι βαθμών για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο. Στο αγώνισμα του κέιριν προκρίνονται οι εννέα πρώτες χώρες της παγκόσμιας κατάταξης που δε συμμετέχουν στο ομαδικό σπριντ. Η Ευρώπη μπορεί να πάρει μέρος έως και με πέντε χώρες.

 

Ο Χρήστος Βολικάκης δήλωσε: «Ένα μετάλλιο που ήρθε μετά από σκληρή προετοιμασία και δύσκολες συνθήκες. Το αποτέλεσμα όμως είναι η καλύτερη ανταμοιβή. Στο αγώνισμα του κέιριν, μ’ αυτό το μετάλλιο έχω εξασφαλίσει κατά 99% την πρόκρισή μου στους Ολυμπιακούς».

 

Θ’ ακολουθήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κάλι (Κολομβία) 16-18 Ιανουαρίου 2015.

 

Στους αγώνες παίρνει μέρος και ο πρωταθλητής μας Γιάννης Σπανόπουλος, που βρίσκεται στη 19η θέση τους αγωνίσματος όμνιουμ με 28 βαθμούς, μετά τα 4 πρώτα αγωνίσματα, ενώ απομένουν 2 αγωνίσματα. Το δυνατό του αγώνισμα που είναι οι πόντοι (το 6ο και τελευταίο) ίσως τον ανεβάσει στην τελική κατάταξη, δίνοντάς του αρκετούς πόντους, στην προσπάθεια που κάνει με τη σειρά του για την πρόκριση στους Ο.Α. του Ρίο.