Το ‘Forget About It’ θα κυκλοφορήσει σε DVD σύντομα, με τον δημιουργό του, Anas Mansour, να απαντάει στις ερωτήσεις μας.


Πριν λίγες μέρες όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στο κατάμεστο Bios για την πρεμιέρα του ‘Forget About It’ BMX video, ένα video με όλη την παρέα από το Bogiatiland σε δράση (ξαναδείτε και το trailerπαρακάτω).

Το ‘Forget About It’ θα κυκλοφορήσει σε DVD σύντομα, με τον δημιουργό του, Anas Mansour, να απαντάει στις ερωτήσεις μας.

 


Καταρχάς, πως πήγε η πρεμιέρα του 'Forget About It' στο Bios;
Anas Mansour: Η πρεμιέρα πήγε παραπάνω από καλά! Χάρη στην Noise events και τον Λευτέρη Τζουβέλη ο ήχος και η εικόνα ήταν άκρως επαγγελματικά σε ποιότητα! Χάρη και στην Red Bull και στο Bios ο χώρος ήταν αρκετά μεγάλος και ευτυχώς χωρέσαμε όλοι, ήρθε περισσότερος κόσμος από ότι περιμέναμε!



Πες μας λίγα πράγματα για το video και ποιοι εμφανίζονται. Πήρε καιρό να ολοκληρωθεί;
Αυτό το βίντεο το συζητάγαμε για αρκετό καιρό, μέχρι που έφτασε η ημέρα της πρεμιέρας και τα είχαμε όλα έτοιμα! Από την ημέρα που ξεκινήσαμε μέχρι την ήμερα της πρεμιέρας μας πήρε εννιά ολόκληρους μήνες. Ήταν αρκετά δύσκολο μπορώ να πω γιατί ήταν η πρώτη φορά που φτιάχνω κάτι τέτοιο και ήταν λίγο φοβιστικό αλλά αν πιστέψεις σε εσένα και στην παρέα σου όλα γίνονται όπως λέει και η παροιμία (‘δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω’)! Το crew είναι ο Λευτέρης Χαραλαμπιδης, Στέλιος Γαλατιανός, Βασίλης Γεωργακόπουλος, Αλέξανδρος Καραχάλιος, Γιάννης και Παναγιώτης Μανάρας, Anas Mansour, Κώστας Αδαμόπουλος, Τάσος Κοσματόπουλος, Θοδωρής Παπαδημητρίου και Luigi Buttafava.

 


Μερικές χαρακτηριστικές στιγμές μέσα από τα γυρίσματα που σίγουρα έχεις να θυμάσαι;
Κοίτα, δεν μπορώ να πω μία στιγμή που θα μου μείνει. Κάθε μέρα ήταν διαφορετική και κάθε μέρα γινόταν και από κάτι που θα μου μείνει. Όλη αυτή η εμπειρία είναι κάτι που δεν θα το ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου όπως και το υπόλοιπο crew και θα το έχουμε να λέμε για τις κάλες στιγμές που περάσαμε.



Πως είναι να βρίσκεσαι πίσω από την κάμερα και editing για ένα action video; Δύσκολη δουλειά;
Κοίτα, όταν πρωτοαποφασίσαμε να φτιάξουμε dvd το πήρα πολύ άνετα. Μετά από λίγα sessions και λίγη ώρα πίσω από την κάμερα άρχιζα να συνειδητοποιώ ότι έχω αναλάβει μια πολύ μεγάλη ευθύνη και έπρεπε να συντονιστώ με όλο το crew, γιατί υπήρχαν πολλά εμπόδια όπως αν είναι έτοιμος ο rider να εκτελέσει το κόλπο του, αν είναι κάλα ψυχολογικά, αν είναι η μέρα του και άλλα πολλά τέτοια εμπόδια.


Τώρα στο θέμα του editing είναι μια άλλη ιστορία που θέλει άπειρες ώρες μπροστά από τον υπολογιστή, με καθαρό μυαλό γιατί έχεις κάνεις με πάρα πολλά clips, με μουσική, με εφέ, με προγράμματα και με πάρα πολλά άλλα και τα λάθη μπορούν να σου κοστίσουν πολύ ακριβά χαχα! Μπορώ να πω πως είναι μια δουλειά που θέλει πολύ υπομονή, πόλη κυνήγι και φυσικά πολύ πάθος για να βγει ένα καλό αποτέλεσμα.

 


Αρκετά BMX crew από όλο τον κόσμο έρχονται σε tour και filming στην Ελλάδα τελευταία. Δείχνει κάτι αυτό;
Ναι, όντως όλο και περισσότερα crew επισκέπτονται την Ελλάδα και αυτό χάρη στα ωραία και παρθένα σποτ που έχουμε άλλα και στην ενεργή δραστηριότητα των καλύτερων Ελλήνων riders που φτιάχνουν πωρωμένα edits και συμμετέχουν σε contest στο εξωτερικό!

 



Τι σημαίνει Bogiatiland για εσάς;
Bogiatiland για εμάς είναι πολλά πράγματα! Πάνω από όλα είναι η κόντρα μας σε όλα τα εμπόδια που έχουμε φάει όλα τα χρόνια στην Ελλάδα μας (μια χώρα που δεν νοιάζεται για τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με κάτι έκτος του φραπέ και τις μπάλας)!

Visit: www.bogiatiland.com

 

{vimeo}85488759{/vimeo}