Tο μέλλον της αστικής ποδηλασίας και όχι μόνο!


Η εταιρία Vanhawks από το Τορόντο παρουσίασε πριν λίγες μέρες την crowdfunding καμπάνια της μέσα από το Kickstarter και αμέσως ξεπέρασε κατά πολύ τους στόχους χρηματοδότησης που είχε βάλει.

To project άκρως ενδιαφέρον, που ίσως δείξει το μέλλον της αστικής ποδηλασίας και όχι μόνο. Η Vanhawks παρουσίασε το Valour, ίσως το πρώτο smart ποδήλατο! Με σύνδεση Bluetooth για iOs και Android, το Valour δείχνει στατιστικά σε πραγματικό χρόνο (απόσταση, ταχύτητα, χρόνος, διαδρομή), με τους LED δείκτες στο τιμόνι να είναι συνδεδεμένοι με το GPS στο smartphone του αναβάτη και απο εκεί να παίρνει τις οδηγίες και κατευθύνσεις (χωρίς να χρειαστεί να κοιτάει το κινητό του, ίσως επικίνδυνο ενώ οδηγάει). Επίσης, στα χερούλια ο αναβάτης ειδοποιείται μέσω αισθητήρων για τυφλά σημεία στη διαδρομή (πολύ καλό για την ασφάλεια), ενώ όλες οι πληροφορίες συγχρονίζονται με την αντίστοιχη εφαρμογή της Vanhawks για smartphones. Επίσης, όλα τα Valour ποδήλατα είναι interactive το ένα με το άλλο, σαν μία μεγάλη κοινότητα (χρήσιμη η ανταλλαγή πληροφοριών).

Το Valour είναι κατασκευασμένο από carbon fiber (δηλαδή θα είναι ελαφρύ και γερό μαζί), η καμπάνια χρηματοδότησης συνεχίζεται μέχρι τα τέλη Μαϊου, ενώ η κυκλοφορία του αναμένεται για τα τέλη του 2014 (με τιμή να έχει ορισθεί για την ώρα στα $999).

Περισσότερα για το Valour εδώ.