Η διοργάνωση αγώνων ορεινού τρεξίματος (Trail Run) και ορεινής ποδηλασίας (mountain bike)...


Η Οργανωτική Επιτροπή του XTERRA Greece είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την διοργάνωση αγώνων ορεινού τρεξίματος (Trail Run) και ορεινής ποδηλασίας (mountain bike) την Κυριακή 02 Μαρτίου 2014 σε μια από τις ομορφότερες περιοχές της Αττικής, το Πανόραμα Βούλας (Κρεμαστός Λαγός).

Δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή και στα 2 αγωνίσματα της ημέρας αλλά όποιος επιθυμεί μπορεί να λάβει μέρος και στον αγώνα τρεξίματος & στον αγώνα ποδηλασίας.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να δώσει την δυνατότητα σε δρομείς και ποδηλάτες να αγωνιστούν και να χαρούν τη συμμετοχή, να έλθουν σε επαφή με τη φύση και τις όμορφες διαδρομές της περιοχής και να δοκιμάσουν τις αντοχές και τις δυνάμεις τους, σε ένα ασφαλές και οργανωμένο περιβάλλον με την εγγύηση της XTERRA. Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

XTERRA Trail Run
Ο αγώνας XTERRA Trail Run θα εκκινήσει στις 10:30 το πρωί και θα υπάρχουν 2 επιλογές αποστάσεων, 6,5 & 15 χιλιομέτρων.
Η μεγάλη διαδρομή των 15 χιλιομέτρων με θετική υψομετρική 550 μέτρων, κινείται σε δασικούς δρόμους και βατά μονοπάτια της περιοχής χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές δυσκολίες. Οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν μια εξαιρετική διαδρομή μέσα στα πεύκα και πανοραμικές εικόνες του Σαρωνικού και των Νοτίων Προαστίων της Αττικής.
Η μικρή διαδρομή των 6.5 χιλιομέτρων με θετική υψομετρική 230 μέτρων απευθύνεται σε δρομείς με μέτρια φυσική κατάσταση αλλά και σε αυτούς που θέλουν να ζήσουν για πρώτη φορά την εμπειρία της συμμετοχής σε έναν αγώνα ορεινού τρεξίματος. 

XTERRA MTB
Ο αγώνας XTERRA MTB θα εκκινήσει στις 13:30 και θα υπάρχουν 2 επιλογές αποστάσεων 15 & 30 χιλιομέτρων.
Η μεγάλη διαδρομή των 30 χιλιομέτρων με θετική υψομετρική 1100 μέτρων, αποτελείται από 2 στροφές των 15 χιλιομέτρων και κινείται στην ίδια διαδρομή με αυτή της μεγάλης απόστασης του τρεξίματος, σε δασικούς δρόμους και βατά μονοπάτια της περιοχής χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές δυσκολίες. Οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν μια εξαιρετική διαδρομή μέσα στα πεύκα και πανοραμικές εικόνες του Σαρωνικού και των Νοτίων Προαστίων της Αττικής.
Η μικρή διαδρομή των 15 χιλιομέτρων είναι ουσιαστικά μια στροφή της μεγάλης απόστασης.

Κόστος Συμμετοχής
Το κόστος συμμετοχής για οποιαδήποτε απόσταση είναι 20 ευρώ και περιλαμβάνει μετάλλιο τερματισμού, αναμνηστικό τεχνικό t-shirt (τρέξιμο) ή arm warmers (ποδηλασία), τροφοδοσία, και ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Χρηματικά ‘Έπαθλα
Θα υπάρχουν συνολικά 1000 ευρώ χρηματικά έπαθλα στον αγώνα τρεξίματος και 500 ευρώ στον αγώνα ποδηλασίας τα οποία θα μοιραστούν οι πρώτοι άντρες και γυναίκες της Γενικής Κατάταξης.

Περισσότερες Πληροφορίες-Διαδρομές-Αίτηση Συμμετοχής στο www.xterragreece.com

Το XTERRA
To XTERRA αποτελεί το μεγαλύτερο brand στο ορεινό τρίαθλο και τα multisport events με παρουσία σε περισσότερες από 23 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα από το 2013 αποτελεί μέρος του XTERRA European & World Tour με το XTERRA Greece Championship το οποίο και φέτος θα διεξαχθεί στην μαγευτική Λίμνη Πλαστήρα στις 21 Ιουνίου 2014.

Παρά το γεγονός ότι μερικοί από τους καλύτερους τριαθλητές, ορεινούς ποδηλάτες, δρομείς και αθλητές περιπέτειας από όλο τον κόσμο αγωνίζονται στοXTERRA, οι αγώνες XTERRA δεν είναι μόνο γι αυτούς. Είναι για όλους! Το XTERRA είναι ταυτισμένο με την ιδέα της παρέας, της συντροφικότητας, της περιπέτειας, και της προώθησης ενός υγιεινού και δραστήριου τρόπου ζωής.

Το σύνθημα του XTERRA είναι "Ζήσε Περισσότερα" (Live More) ενθαρρύνοντας ανθρώπους όλων των ηλικιών και φύλων, να δοκιμάσουν, να προσπαθήσουν, να χαρούν τη συμμετοχή, να εξερευνήσουν, να έρθουν σε επαφή με τη φύση, να γνωρίσουν ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα, να παραμείνουν ενεργοί με τον αθλητισμό, να διασκεδάσουν!