Ο Γύρος της Aβάντων είναι ένα ποδηλατικό event που διοργανώνεται από το 48x17 Cycles το τελευταίο τριήμερο του Νοεμβρίου με κέντρο την Νότια Εύβοια.


BROVET: O ΓΥΡΟΣ ΤΩΝ ΑΒΑΝΤΩΝ : 30 Νοεμβρίου, 1-2 Δεκεμβρίου 2013

3 ΕΤΑΠ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ
ΑΘΗΝΑ - ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΔΙΡΦΥΣ
ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΔΙΡΦΥΣ - ΚΑΡΥΣΤΟΣ
ΚΑΡΥΣΤΟΣ - ΑΘΗΝΑ

Tι είναι:
Ο Γύρος της Aβάντων είναι ένα ποδηλατικό event που διοργανώνεται από το 48x17 Cycles το τελευταίο τριήμερο του Νοεμβρίου με κέντρο την Νότια Εύβοια.

Οι Άβαντες ήταν ένας προϊστορικός ελληνικός λαός της Εύβοιας, σύμφωνα με τους μύθους, πρόγονη των Αβάντων ήταν η νύμφη Άβα, η οποία ενώθηκε με τον Ποσειδώνα. Οι Άβαντες ήταν ένας επεκτατικός λαός με πλούσια ιστορία και ήταν γνωστοί στον αρχαίο κόσμο επειδή ξύριζαν το μπροστινό του κεφαλιού αφήνοντας αλογοουρά στο πίσω μέρος, προκειμένου να μη μπορούν να τους πιάσουν από τα μαλλιά οι αντίπαλοί τους. Η πολεμική τους ικανότητα δε ήταν ευρύτατα αναγνωρισμένη.

Η ίδέα είναι να διασχίσουμε μερικά από τα ομορφότερα σημεία της Νότιας Εύβοιας, περνώντας από πυκνά δάση και διασχίζοντας τους άγριους άγνωστους δρόμους της. Θα περάσουμε από τη λίμνη της Δυστού, θα ανέβουμε στις παγωμένες πλαγιές της Δίρφυς και τέλος θα κατηφορίσουμε προς την Αθήνα.

Στόχος των Brovet όπως πάντα είναι να τρώμε μαζί κάθε βράδυ σε μια μεγάλη παρέα, όπως και στην Πελοπόνησσο.

Το τριήμερο αφορά ποδήλατα δρόμου και ποδηλάτες εξοικειωμένους με αποστάσεις 50+ χλμ. Mια ποδηλατική περιπέτεια, την οποία θα ξεκινήσουμε σαν συν-ποδηλάτες και θα τερματίσουμε σα φίλοι. Πιο συγκεκριμένα η διοργάνωση επιθυμεί να δώσει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να σχηματίσουν γκρουπάκια ίδιας δυναμικής που θα λειτουργήσουν σε ένα ύφος συναγωνιστικό και φίλαθλο.

Διαδρομή:
Hμέρα 1η. Ζέσταμα: Αθήνα – καταφύγιο Δίρφυς
Ημέρα 2η. Βαθιά Ψυχή: Δίρφυ - Κάρυστος
Ημέρα 3η. Ντεμαράζ: Κάρυστος – Αθήνα

Το event δεν είναι αγώνας, δεν θα έχει δηλαδή νικητή, θα έχει όμως κατάταξη με βάση το χρόνο τερματισμού, όπως ακριβώς και τα brevet. Θα υπάρξουν 3 διαφορετικές κατάξεις ημέρας και μια τελική και για τα 3 ΕΤΑΠ.
Σίγουρα θα υπάρξει γρήγορο γκρουπ που θα θέλει να «σπρώξει» τη μέση ωριαία ταχύτητα αλλά και πιο χαλαρό γκρουπ για εκείνους που ενδιαφέρονται ν’ απολαύσουν περισσότερο τη διαδρομή στη φύση. Το brovet είναι για όλα τα επίπεδα. Ακόμα και αν κάποιος/α κουραστεί το αμάξι-σκούπα θα τον/την μεταφέρει στο πλησιέστερο κοντρόλ.

Διανυκτερεύσεις:
1η ημέρα: Διανυκτέρευση στο Καταφύγιο της Δίρφυς. Δεν χρειάζεται sleeping bag.
Δείπνο: Μαγείρεμα απο τους εξαιρετικους μάγειρες-συμμετέχοντες με δικό μας μενού.
2η ημέρα: Διακυκτέρευση και δείπνο σε ξενώνα στην Κάρυστο.
3η ημέρα: Τερματισμός στην Αθήνα.
Special brovet δείπνο σε τοπικό εστιατόριο του Κουκακίου.
Σε κανένα δείπνο δεν συμπεριλαμβάνεται αλκοόλ.

Κάθε συμμετέχοντας έχει τη δυνατότητα να έχει μαζί στο όχημα υποστήριξης εξοπλισμό.

Τεχνικά θέματα:
Προτεινόμενα ποδήλατα: κούρσες (steel, αλουμίνιο, carbon, εκδρομικά κτλ).
Εγγραφές γίνονται στο κατάστημα 48x17, Βείκου 2, 11742, Ακρόπολη (2109225488).
Η εκκίνηση θα γίνει από 48Χ17. Εξοπλισμός και προσωπικά αντικείμενα των συμμετεχόντων μπορούν να φυλάσσονται στο όχημα υποστήριξης καθ’όλη την διάρκεια του brovet.
Το συγκεκριμένο brovet θα είναι χειμερινό και συνιστάται σε όλους να είναι προετοιμασμένοι με ποδηλατικά ρούχα, καθως και ζεστά ρούχα για την βραδυνή χαλάρωση στο τζάκι.

Κόστος:

Το κόστος για όλο το τριήμερο είναι 97 ευρώ.
Στο κόστος συμπεριλαμβάνεται μεταφορές, διανυκτερεύσεις, full πρωινά, μικρά γεύματα και ποδηλατικά δείπνα.
Θα δοθούν μερικά δώρα/έπαθλα μετά το πέρας των πανηγυρισμών και πριν ανοίξουν οι σαμπάνιες.