Φεγγάρι στη ρόδα 6 - κάντε όλοι (σ)την μπάντα!


Φεγγάρι στη ρόδα 6 - κάντε όλοι (σ)την μπάντα!

Το Φεγγάρι στη ρόδα που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24/5 ήταν κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι. Με συμμετοχές που ξεπέρασαν τους 900 παίχτες ήταν ένα βροντερό παρόν του ποδηλάτου στην πόλη των Χανίων. Ήταν και μία απόδειξη ότι η συμμετοχικότητα και η αυτό-οργάνωση καταφέρνει τα πάντα και μάλιστα χωρίς χορηγούς, ούτε κέρδος. Ο καθένας με τον τρόπο που μπορούσε, επαγγελματίες και απλοί λάτρεις του ποδηλάτου προσέφεραν τις γνώσεις, τα υλικά και τον χρόνο τους για αυτή τη γιορτή του ποδηλάτου.

Οι ποδηΛάτρεις θεωρούν το δικαίωμα στον ελεύθερο δημόσιο χώρο αυτονόητο αγαθό. Η παλιά πόλη αποτελεί ένα φυσικό σκηνικό για το παιχνίδι και ένα χώρο σίγουρα πιο ασφαλή για τους ποδηλάτες σε αντίθεση με το κέντρο της πόλης. Ο δήμος, το λιμενικό ταμείο και το λιμεναρχείο νομολατρικά μας υπενθύμισαν ότι τα ποδήλατα απαγορεύονται στην παλιά πόλη, την ίδια ώρα που ένα πούλμαν με επισήμους για την μάχη της Κρήτης "άραζε" μέσα στη παλιά πόλη. Ακόμα λοιπόν και αν οι αλυσίδες δεν κατέβηκαν ποτέ για την ασφάλεια των ποδηλάτρεων το παιχνίδι κύλησε ομαλά και 920 ποδήλατα έδωσαν ζωή στη παλιά πόλη.

Filming-Editing: Κινηματογραφικό Εργαστήριο Χανίων. Περισσότερα για τους ποδηΛάτρεις και όλα τα τελευταία νέα τους στο http://www.podilatreis.gr


{youtube}KRbwUZP7pV0{/youtube}