Ο γνωστός σχεδιαστής θα είναι υπεύθυνος για τις ανδρικές συλλογές του brand


O Virgil Abloh, ιδρυτής του Off-White brand και καλλιτεχνικός διευθυντής των συλλογών του Kanye West είναι τώρα ο νέος Creative Director της Louis Vuitton. Ο Abloh θα αναλάβει τον σχεδιασμό των ανδρικών συλλογών του αναγνωρισμένου brand.

O ταλαντούχος σχεδιαστής είναι ο πρώτος Αφροαμερικανός σε αντίστοιχη θέση για τον γαλλικό οίκο, και είναι από τους λίγους σχεδιαστές στον χώρο που φέρνουν λίγη ποικιλομορφία σε ένα τέτοιο θρυλικό brand. Άλλοι είναι ο Olivier Rousteing για τον Balmain και Ozwald Boateng for Givenchy (την περίοδο του 2003-2007).

Ο Abloh πιάνει αμέσως δουλειά μιας και θα παρουσιάσει την πρώτη του συλλογή τον Ιούνιο, κατά την διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι για τις ανδρικές συλλογές. Ο σχεδιαστής αντικαθιστά τον Kim Jones έναν από τους σημαντικότερους designers στον χώρο του ανδρικού ενδύματος, ο οποίος αποχώρησε από τον οίκο τον Ιανουάριο και τώρα θα αναλάβει τα ηνία του Dior Homme.  

https://www.instagram.com/p/BgxgBxEA0E5/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_profile_upsell_logged_in_control

Ο Abloh δήλωσε σχετικά στην New York Times: «Είμαι πανευτυχής. Το ότι έχω αυτή την ευκαιρία να σκεφτώ το επόμενο κεφάλαιο του τι σημαίνει σχέδιο και πολυτέλεια, σε ένα brand το οποίο εκπροσωπεί την επιτομή της πολυτέλειας είναι ένα από τα πιο απίστευτα όνειρά μου! Και το να δείξω στις νεότερες γενιές ότι δεν υπάρχει μόνο ένας δρόμος για κάποιον σε αυτή την θέση, είναι μια εκπληκτική διάθεση με την οποία ξεκινάμε».  

H εξέλιξη και άνοδος της καριέρας του Abloh πάντως, έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία. Από τότε που γνώρισε τον Kanye, ο Virgil ίδρυσε το δικό του brand, το Off-White το 2013 και ίδιος έχει αποδείξει ότι μπορεί να ξεπεράσει τον ίδιο του τον εαυτό αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε όλοι την μόδα. Ο Abloh παρά την θέση του αυτή θα συνεχίσει να εργάζεται ως Creative Director για το Off-White και να συνεργάζεται με τον West.

Κεντρική φωτό: Instagram @travisscott