Η σημαντικότητα που έπαιξε αυτό το ρούχο στην ανδρική μόδα


Ενώ ο Leonardo DiCaprio φλέρταρε με την Claire Dane, ενώ την κοιτούσε μέσα από ένα ενυδρείο στην ταινία του Baz Luhrmann, Romeo + Juliet, ούτε αυτός, ούτε ο ενδυματολόγος του φιλμ είχαν συνειδητοποιήσει πως το ρούχο που φορούσε ο ηθοποιός θα είχε τεράστια επιτυχία, 20 χρόνια μετά.

Καθ’ όλη την διάρκεια της ταινίας, τα ρούχα του DiCaprio πάντως, ήταν άξια προσοχής. Χωρίς καμία αμφιβολία, οι ενδυματολογικές του επιλογές ήταν iconic. Το εν λόγω φιλμ έχει τέτοια ενδυματολογική ευφυία και επιρροή που μπορεί να σταθεί δίπλα σε ταινίες όπως το Gothika ή το Matrix που επίσης ενέπνευσαν με τα κοστούμια τους.

Να, λοιπόν, που και τώρα το «απλό», καθημερινό αυτό χαβανέζικο πουκάμισο που φόρεσε τόσο αβίαστα ο DiCaprio και το οποίο μπορεί να έχεις συνδέσει με ένα ρούχο που φοράει κανείς στις διακοπές του, έρχεται τώρα να αποτελέσει staple της ανδρικής γκαρνταρόμπας.

Πέρσι ο Luhrmann πάντως, σε συνέντευξή του για το Opening Ceremony, εξέφρασε την σημαντικότητα αυτού του ρούχου: «Το χαβανέζικο πουκάμισο αποδεικνύει τo… πολιτιστικό του κουλνες, ανά πάσα στιγμή. Αλλά στην περίπτωση του Romeo, σαν ένα νέο αγόρι με ένα χαβανέζικο πουκάμισο αποδεικνύει ότι φόρεσε πραγματικά τον ‘παράδεισο’ πάνω του».

Αυτός ο λόγος τελικά, ίσως να μην ήταν αρκετός, για την δεκαετία του ‘90 που κυκλοφόρησε η ταινία, μιας αυτό το ρούχο δεν φάνηκε να τραβάει το ενδιαφέρον των νέων της εποχής.

Έπρεπε να περάσουν 20 χρόνια και τον Heidi Slimane να μας το ξαναπαρουσιάσει με τέτοιο τρόπο, ώστε να γίνει αυτό το ρούχο αρκετά «κουλ» τελικά, για να το φορούν οι άνδρες.

Έτσι, ξανακοιτώντας το και εμείς καλύτερα, βλέπουμε ότι ίσως αυτό το πουκάμισο να είναι όσο… κουλ, όσο δηλώνουν πολλοί.

Οι παρακάτω άνδρες πάντως, έχουν με περηφάνεια και πολύ στιλ φορέσει αυτό το ρούχο, τόσο καλά όσο και ο DiCaprio στην ταινία!

 

Alexander Skarsgard

10menhawaiianshirt_01.jpg

Harry Styles

10menhawaiianshirt_02.jpg

Pharrell Williams

10menhawaiianshirt_03.jpg

Adam Levine

10menhawaiianshirt_04.jpg

Rami Malek

10menhawaiianshirt_05.jpg

Chris Pine

10menhawaiianshirt_06.jpg

Brooklyn Beckham

10menhawaiianshirt_07.jpg

Joel Kinnaman

10menhawaiianshirt_08.jpg