Sneakerhead, κράτα σημειώσεις


Sneakerheads αυτού του κόσμου, ακούστε προσεκτικά. Η εμπειρία του να αγοράζεις ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια από ένα φυσικό κατάστημα, έχει τρομερή γοητεία. Ναι, δε λέω, τα online shops είναι το μέλλον και αυτά που οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε ειδικά για την αγορά ενός ζευγάρι sneakers, αλλά δεν είναι το ίδιο.

Ένα φυσικό κατάστημα και συγκεκριμένα ένα «πραγματικό» sneaker store καμιά φορά, μπορεί να μοιάζει σαν επίσκεψη σε μουσείο.

Τα «εκθέματα» είναι τόσο ευλαβικά τοποθετημένα στα ράφια και με τέτοιο ευφάνταστο τρόπο πολλές φορές, που δεν μπορείς παρά να μείνεις με το στόμα ανοιχτό.

Και ναι, το σημαντικότερο όταν ψωνίζεις είναι η στιγμή που παραλαμβάνεις στα χέρια σου το μοσχοβολιστό από το χαρτί, κουτί των παπουτσιών και όταν κρατάς στα χέρια σου τα latest Jordans ή adidas ή Yeezys, αλλά το να επισκεφθείς ένα κατάστημα σαν τα παρακάτω κάνει την εμπειρία ακόμη πιο έντονη.

Δες παρακάτω 4 από τα καλύτερα sneaker stores στην Ευρώπη και αν βρεθείς ποτέ σε κάποια απ’ αυτές τις πόλεις, μην παραλείψεις να τα επισκεφθείς. Είναι σαν να πας στην Βαρκελώνη και να μην πας στη Sagrada Familia του Antoni Gaudi….

 

Footpatrol

4sneakerstoreseurope_01.jpg 

Που: Λονδίνο και Παρίσι

Έτος ίδρυσης: 2002 στο Λονδίνο και 2010 στο Παρίσι

ΙG: @footpatrol_ldn, @footpatrol_paris

 

Solebox

4sneakerstoreseurope_02.jpg 

Που: Βερολίνο, Μοναχό, Άμστερνταμ, Βιέννη και Βρυξέλες

Έτος ίδρυσης: 2002

IG: @solebox

 

Sneakersnstuff

4sneakerstoreseurope_03.jpg 

Που: Στοκχόλμη, Παρίσι, Λονδίνο, Βερολίνο (πλέον και Νέα Υόρκη και σύντονα στο Λος Άντζελες)

Έτος ίδρυσης: 1999

IG: @sneakersnstuff

 

Dover Street Market

4sneakerstoreseurope_04.jpg 

Που: Λονδίνο (κάποτε και Παρίσι αλλά έκλεισε), Νέα Υόρκη, Πεκίνο, Σιγκαπούρη και Λος Άντζελες

Έτος ίδρυσης: Το 2004 άνοιξε το πρώτο κατάστημα στο Λονδίνο από την Rei Kawakubo των Comme de Garcons και τον άνδρα της Adrian Joffe

IG: @doverstreetmarketlondon, @doverstreetmarketnewyork, @doverstreetmarketginza, @doverstreetmarketbeijing, @doverstreetmarketsingapore, @doverstreetmarketlosangeles

 

Κεντρική φωτό: από solebox.com