Η άνοδος των sneakerheads είναι αληθινή σου λέω!


Πλέον η μόδα των sneakers, δεν απλά «μόδα». Είναι lifestyle, είναι κουλτούρα. Και γιατί να μην είναι; Χρειάζεται πραγματική δεξιοτεχνία πλέον για να κατασκευάσει κανείς το «τέλειο sneaker». Αυτό που θα έχει άψογη τεχνολογία και σχέδιο. Και όλα τα αθλητικά brands πλέον το πετυχαίνουν αυτό, στις περισσότερες περιπτώσεις τουλάχιστον.  

Παρόλα αυτά, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα ήταν πιθανά, αν από την ιστορία και κουλτούρα αυτή των sneakers, δεν είχαν περάσει σχέδια όπως τα Reebok Classics (στα πρώτα Classics αναφέρομαι), τα Air Jordans ή τα Nike Air Max. Χωρίς αυτά και άλλα τόσα μοντέλα, δεν θα είχε εξελιχθεί η «τέχνη» των αθλητικών παπουτσιών και σίγουρα δεν θα είχε φτάσει στο σημείο που βρίσκεται τώρα. Και σίγουρα, δεν θα διοργανώνονταν τεράστια events, όπως το Sneaker Con στο Chicago, τιμώντας αυτή την «μαεστρία» που υπάρχει πλέον στα παπούτσια αυτά.

Στο φετινό Sneaker Con λοιπόν, η προσέλευση ήταν για άλλη μια χρονιά, τεράστια και φυσικά σε συνέδρια αυτού του τύπου δεν έλειπαν τι άλλο; Sneakers! Παπούτσια που φόρεσαν οι παρευρισκόμενοι του event και που σίγουρα μας τράβηξαν την προσοχή.

Ποια είδαμε; Από τα YEEZYs (το Chicago είναι εξάλλου η πατρίδα του Kanye West), από τα Supreme x Nike Air, τα NMD του Pharell Williams για την Hu Race συλλογή μέχρι και τα… φτερωτά Jeremy Scott x adidas Originals Wings 2.0.

Εnjoy!

sneakerconchicago_01.jpgsneakerconchicago_02.jpgsneakerconchicago_03.jpgsneakerconchicago_04.jpgsneakerconchicago_05.jpgsneakerconchicago_06.jpgsneakerconchicago_07.jpgsneakerconchicago_08.jpgsneakerconchicago_09.jpgsneakerconchicago_10.jpgsneakerconchicago_11.jpg