Με modular σχεδιασμό και μεγαλύτερο δίσκο – Πότε θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα και ποιες θα είναι οι τιμές του.


Ανακοινώθηκε και επίσημα από τη Sony η κυκλοφορία της ολοκαίνουργιας έκδοσης του PlayStation, που έρχεται με modular σχεδιασμό, μεγαλύτερο σκληρό δίσκο και άλλες εκπλήξεις.

Το νέο μοντέλο της κονσόλας δεν ονομάζεται Slim, αλλά απλώς PS5 και η ισχύς του επεξεργαστή της θα είναι ίδια, χωρίς διαφορές στα γραφικά και τα συμβατά games. Για να λυθεί η όποια απορία, δεν έχουμε να κάνουμε με ένα νέο Pro μοντέλο, αλλά για το νέο κανονικό PS5 που από εδώ και πέρα θα βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων, μόλις εξαντληθεί το στοκ του αρχικού μοντέλου.

Ως προς τα καινούρια χαρακτηριστικά που θα δούμε, ο συνολικός όγκος της κονσόλας έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 30%, με το βάρος να είναι έως και 25% μικρότερο. Όμως το πιο σημαντικό νέο χαρακτηριστικό του PS5 είναι πως το μέσο ανάγνωσης δίσκων είναι αποσπασμένο. Πιο αναλυτικά, τα πλαϊνά καλύμματα που πλέον είναι χωρισμένα στα δύο, και πάλι μπορούν με μια κίνηση να ξεκουμπωθούν. Έτσι, οι κάτοχοι της νέας PS5 Digital Edition μπορούν να αναβαθμίσουν την κονσόλα τους με Ultra HD Blu-ray disc driveΤο πρόσθετο μέσο ανάγνωσης δίσκων για τους κατόχους του νέου Digital Editon PS5 θα κοστίζει €119.99 στην Ευρώπη.

Επιπλέον, ο SSD του νέου PS5 θα έχει χωρητικότητα 1TB, ενώ στο μπροστά μέρος υπάρχουν πλέον δύο USB-C. Η διάθεση του νέου μοντέλου θα ξεκινήσει το Νοέμβριο, ενώ θα πραγματοποιηθεί σταδιακά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τέλος, στην αγορά θα δούμε και ένα νέο stand για όλα τα PS5 μοντέλα, που θα πωλείται έναντι €29.99, με κυκλικό, glossy σχεδιασμό.

Οι τιμές των νέων slim PS5 μοντέλων στην Ευρώπη:

PS5 with Ultra HD Blu-ray disc drive – € 549.99

PS5 Digital Edition – € 449.99