Το αγαπημένο παιχνίδι μικρών και μεγάλων κατακτά ένα ορόσημο που θα ζήλευαν πολλοί developers.


Ένα ορόσημο που θα ζήλευαν πολλοί developers φαίνεται πως κατέκτησε το Minecraft, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ στον κόσμο των videogames και έχοντας να περηφανεύεται πλέον πως είναι το πιο επιτυχημένο βιντεοπαιχνίδι όλων των εποχών. Η ανακοίνωση σχετικά με το σπάσιμο του ρεκόρ πραγματοποιήθηκε φυσικά από τα Mojang Studios που βρίσκονται πίσω από αυτό, με την εταιρεία να αποκαλύπτει πως το Minecraft έχει πλέον ξεπεράσει τις 300 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως.

Το Minecraft ήταν ήδη φυσικά στην 1η θέση των προτιμήσεων των gamers παγκοσμίως, με το νέο όμως ρεκόρ εδραιώνει για τα καλά τη θέση του έναντι του πλησιέστερου ανταγωνιστή του, του δημοφιλούς Grand Theft Auto V. Κι αυτό γιατί η διαφορά τους είναι πλέον ιλιγγιώδης, με το πρώτο να ξεπερνά το δεύτερο κατά 100 εκατομμύρια αντίτυπα. Ο τίτλος της Rockstar έχει πουλήσει μέχρι σήμερα πάνω από 185 εκατομμύρια παιχνίδια σε όλον τον κόσμο.

Η Helen Chiang, επικεφαλής των Mojang Studios, σχολίασε το ορόσημο του παιχνιδιού κατά τη διάρκεια του Minecraft Live 2023 event, αναφέροντας: «Καθώς πλησιάζουμε στη 15η επέτειο του παιχνιδιού, το νέο επίτευγμα των πωλήσεων του Minecraft που είναι πάνω από 300 εκατομμύρια αντίτυπα, ξεπερνά και τα πιο τρελά μας όνειρα, από εκείνες τις πρώτες μέρες που τοποθετούσαμε τα πρώτα μας τουβλάκια».

Στο Minecraft Live 2023 έλαβε επίσης χώρα μια interactive ψηφοφορία του κοινού, όπου οι παίκτες είχαν την ευκαιρία να διαλέξουν ποιο θα είναι το νέο ζωάκι που θα εισαχθεί στο παιχνίδι. Οι φετινές επιλογές του ήταν ένα καβούρι, ένα αρμαντίλο και ένας πιγκουίνος.