Μέχρι πότε θα συνεχιστεί η λειτουργία του;


Να κλείσει το ψηφιακό κατάστημα του Xbox 360 αποφάσισε η Microsoft, η οποία και σκοπεύει να σταματήσει για πάντα την πρόσβαση των χρηστών στην υπηρεσία στις 29 Ιουλίου του 2024.

Φυσικά, χάρη στο backwards compatibility, οι χρήστες θα μπορούν να αποκτήσουν παιχνίδια του Xbox 360 και του αρχικού Xbox μέσα από το Xbox One, τα Xbox Series X|S και το Xbox.com, απολαμβάνοντάς τα στην κονσόλα τους απευθείας. Επιπλέον, η πρόσβαση σε όλα τα παιχνίδια που είχαν αγοράσει στο παρελθόν θα είναι ανοιχτή και οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν κανονικά download.

Οι επίσημες δηλώσεις της Microsoft: «Αυτόν τον Νοέμβριο συμπληρώνονται 18 χρόνια από την κυκλοφορία του Xbox 360. Ήταν μια κονσόλα που καθόριζε τη γενιά και που προσκάλεσε πολλούς παίκτες να μπουν στο gaming για πρώτη φορά και να συνδεθούν με φίλους τους από όλο τον κόσμο. Με τα χρόνια, έχουμε ακούσει πολλές ιστορίες παικτών που ανακάλυψαν μια δια βίου αγάπη για τα παιχνίδια ξεκινώντας με το Kameo, το Gears of War, το Fable 2 και άλλα κλασσικά παιχνίδια του Xbox 360.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που πολλοί fans συνεχίζουν να παίζουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια του Xbox 360 σε νεότερες κονσόλες μέσω του backwards compatibility.

Καθώς οδεύουμε προς το 2024, έχουμε να μοιραστούμε μια αλλαγή σχετικά με την εμπειρία του Xbox 360. Στις 29 Ιουλίου του 2024, το Xbox θα σταματήσει να υποστηρίζει τη δυνατότητα αγοράς νέων παιχνιδιών, DLC και άλλου περιεχομένου από το store του Xbox 360 και του Xbox Marketplace (marketplace.xbox.com).

Σχετικά με αυτήν την αλλαγή, η εφαρμογή Microsoft Movies & TV δεν θα λειτουργεί πλέον στο Xbox 360, πράγμα που σημαίνει ότι το περιεχόμενο τηλεόρασης και ταινιών δεν θα είναι πλέον ορατό στο Xbox 360 μετά τις 29 Ιουλίου 2024».

Εν ολίγοις, από τώρα έως και τον Ιούλιο της επόμενης χρονιάς, μπορείτε να συνεχίσετε να αγοράζετε παιχνίδια και άλλο περιεχόμενο από το Store του Xbox 360 και στο Xbox 360 Marketplace.