Τα single-player μπαίνουν στην άκρη μέχρι το 2025


Τι κι αν το μεγάλο χαρτί για την κονσόλα του PlayStation είναι τα single-player παιχνίδια του, με τίτλους-φωτιά όπως το God of War, η στροφή προς τα GaaS παιχνίδια-υπηρεσίες φαίνεται πως αποτελεί το focus point της Sony, τουλάχιστον για την επόμενη διετία.

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης παρουσίασης που έλαβε χώρα λίγο πριν το PlayStation Showcase 2023, η Sony αποκάλυψε τα μελλοντικά της πλάνα, τονίζοντας ότι σκοπεύει να επενδύσει περισσότερα χρήματα από ποτέ σε νέα IPs και σε live-service παιχνίδια.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι το 2025, οι μισές από τις επενδύσεις των PlayStation Studios θα εστιάζουν σε νέα IP, ένα ποσοστό σημαντικά αυξημένο σε σχέση με το 20% των επενδύσεων σε νέα franchises που σημειώθηκαν το οικονομικό έτος 2019. Η εν λόγω επένδυση θα είναι της τάξεως του 50% και φαίνεται πως θα ισοδυναμεί ή και θα υπερβαίνει τις συνολικές δαπάνες της Sony το 2019.

Τα live service παιχνίδια φαίνεται πως θα αποτελούν προσεχώς το κυρίαρχο σημείο εστίασης για το PlayStation, με περίπου το 60% των επενδύσεων να πηγαίνει προς αυτή την κατεύθυνση. Παράλληλα, η Sony θα αυξήσει τόσο τα χρηματικά κεφάλαια που επενδύει ανά έτος, έτσι ώστε αυτό το 40% που μένει για τα single-player παιχνίδια να είναι ισοδύναμο με τα χρήματα που δαπάνησε το 2019 για αυτά.