Και θα είναι ένα από τα παιχνίδια της Olympic Esports Series!


Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) ανακοίνωσε επίσημα ότι το Fortnite, το δημοφιλές battle royale της Epic Games, θα συμπεριληφθεί φέτος στην Ολυμπιακή Esports Εβδομάδα που θα πραγματοποιηθεί στη Σιγκαπούρη τον ερχόμενο Ιούνιο. Με άλλα λόγια, το Fortnite που αγαπήσατε θα είναι πλέον με έναν τρόπο Ολυμπιακό Άθλημα!

Το ελεύθερης πρόσβασης παιχνίδι που λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα εστιάσει στην αθλητική σκοποβολή, με δώδεκα παίκτες από το Fortnite Champion Series 2023 να καλούνται να διαγωνιστούν σε ένα ειδικά σχεδιασμένο νησί του Fortnite Creative, που δημιουργήθηκε για να «αντικατοπτρίζει τον διαγωνισμό αθλητικής σκοποβολής». Το αγώνισμα θα μεταδοθεί ζωντανά στο παγκόσμιο κοινό μέσα από τα επίσημα κανάλια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το Olympic Esports Series, δηλαδή το gaming κομμάτι των Ολυμπιακών Αγώνων, θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες, ξεκινώντας από την Πέμπτη 22 Ιουνίου έως την Κυριακή 25 Ιουνίου που θα ρίξει αυλαία. Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει σειρά από αγώνες σε αθλήματα όπως η ιστιοπλοΐα, η τοξοβολία, την ποδηλασία, το χορό, το taekwondo, την αθλητική σκοποβολή, το τένις, τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και το σκάκι. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια όπως το NBA 2K23, το Just Dance, το Gran Turismo και το Fortnite.

Για να παρακολουθήσετε το Olympic Esports Week, βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων πατώντας εδώ.