Όσο η Eras Tour συνεχίζει να αποτελεί το απόλυτο συναυλιακό φαινόμενο της χρονιάς, το Time αναγνωρίζει την Swift ως το σημαντικότερο πρόσωπο που διαμόρφωσε το 2023.


Πρόσωπο του 2023 ανακηρύχθηκε η Taylor Swift από το Time Magazine, σε έναν από τους θεσμούς που ο κόσμος περιμένει κάθε χρόνο εναγωνίως. Ο τιμητικός τίτλος έρχεται για την επιτυχημένη τραγουδίστρια τη χρονιά που η Eras Tour συνεχίζει να αποτελεί το απόλυτο συναυλιακό φαινόμενο παγκοσμίως, έχοντας κυκλοφορήσει παράλληλα τη συνοδευτική της ταινία, αλλά και τις Taylor’s Versions” των δίσκων Speak Now και 1989. Σύμφωνα με το έγκριτο περιοδικό, η Swift υπήρξε «η προσωπικότητα που διαμόρφωσε περισσότερο τα πρωτοσέλιδα τους τελευταίους δώδεκα μήνες», ενώ η έκδοση αναγνώρισε για πρώτη φορά σε πρόσωπο της χρονιάς την επιτυχία του στον κόσμο της τέχνης.

Στη φωτογράφηση που συνόδευσε τη μεγάλη ανακοίνωση, η τραγουδίστρια ποζάρει με φυσικό μακιγιάζ και αισθητική που μας γυρνά πίσω στο 1989 – χρονιά της γέννησής της – ενώ cameo εμφάνιση κάνει ο γάτος της, Benjamin Button.

Ο Sam Jacobs του περιοδικού Time έγραψε χαρακτηριστικά: «Σε έναν διχασμένο κόσμο, όπου πάρα πολλοί θεσμοί αποτυγχάνουν, η Taylor Swift βρήκε έναν τρόπο να ξεπεράσει τα σύνορα και να γίνει πηγή φωτός. Κανείς άλλος στον πλανήτη σήμερα δεν μπορεί να συγκινήσει τόσους πολλούς ανθρώπους τόσο καλά». Ειδικά φέτος, πρόσθεσε ο Jacobs, η Swift «πέτυχε ένα είδος πυρηνικής σύντηξης: παράγοντας τέχνη και προϊόν μαζί για να απελευθερώσει μια ενέργεια ιστορικής δύναμης».

Το 2023, η Swift είχε τρεις Νο. 1 δίσκους: τις δύο "Taylor's Versions" και μια σύντομη επιστροφή στην κορυφή για το περσινό Midnights. Παράλληλα, η ταινία της Eras Tour έσπασε κάθε ρεκόρ εισιτηρίων που είχε πραγματοποιηθεί σε concert movie, ενώ όπως σημειώνει το Time, η ίδια η περιοδεία της συμβολίζει την αμερικανική ήπια δύναμη: «Ένας Αμερικανός διπλωμάτης μου είπε πόσο σημαντικό ήταν να πείσω την Swift να συμφωνήσει να παίξει στη χώρα υποδοχής του», έγραψε ο Jacobs.

Η ανακήρυξη της Swift σε πρόσωπο της χρονιά γίνεται για δεύτερη χρονιά στην καριέρα της. Η ίδια είχε βρεθεί στο εξώφυλλο της ίδιας έκδοσης και το 2017 ανάμεσα σε όσες και όσους «έσπασαν τη σιωπή» συμβάλλοντας στη συγκρότηση του κινήματος #MeToo. Την περασμένη χρονιά, εξώφυλλο στο ίδιο τεύχος του περιοδικού ήταν ο πρόεδρος της εμπόλεμης Ουκρανίας, Volodymyr Zelenskyy.