Στα 78 της χρόνια, η Lee γίνεται η γηραιότερη μουσικός όλων των εποχών με ένα No. 1 single στα charts.


Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρέθηκε για πρώτη φορά το “Rockin’ Around The Christmas Tree” της Brenda Lee, καθιστώντας την 78χρονη τραγουδίστρια στη γηραιότερη μουσικό όλων των εποχών με ένα No. 1 single στα charts!

Γραμμένο από τον Johnny Marks, το “Rockin’ Around the Christmas Tree” ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε το 1958, ενώ το 2019 είχε φτάσει μέχρι και το No. 2 στα charts. Η κατάκτηση της κορυφής ήρθε φέτος για να συμπέσει με την κυκλοφορία ενός νέου μουσικού video που κυκλοφόρησε για την 65η επέτειο του κομματιού. Η Lee απέκτησε επίσης λογαριασμό στο TikTok!

Η Lee είχε προηγουμένως  No. 1 singles στην καριέρα της με τα κομματια “I’m Sorry” τον Ιούλιο του 1960 και “I Want To Be Wanted” τον Οκτώβριο του 1960. Τα σχεδόν 65 χρόνια που παρεμβάλλονται ανάμεσα στις δύο αυτές κορυφές στα  charts έσπασαν και το σχετικό ρεκόρ ως προς το μεγαλύτερο stretch στην ιστορία του Billboard.

Το “Rockin’ Around the Christmas Tree” είναι μόλις το τρίτο χριστουγεννιάτικο κομμάτι που φτάνει στο No. 1 στην ιστορία του Billboard, μετά από το “All I Want for Christmas Is You” της Mariah Carey και  “The Chipmunk Song”.

Στο top 10 αυτής της εβδομάδας βρέθηκαν και το “Jingle Bell Rock” του Bobby Helms, το “Last Christmas” των Wham!, το “A Jolly Jolly Christmas” του Burl Ives και το “It’s the Most Wonderful Time of the Year” του Andy Williams.