Μαζί τους οι Grandmaster Flash and the Furious Five, Doug E. Fresh και Slick Rick.


Τη επέτειο συμπλήρωσης 50 ετών από τη γέννηση του hip-hop γιόρτασαν στη σκηνή των VMAs του 2023 εμβληματικοί καλλιτέχνες του είδους. Οι Grandmaster Flash and the Furious Five, Doug E. Fresh, Lil Wayne, LL Cool J και Darryl “DMC” McDaniels συνόδευσαν την emcee Nicki Minaj για μια λαμπερή closing performance της βραδιάς, παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό tribute στον ήχο του hip-hop.

Grandmaster Flash and the Furious Five άνοιξαν την performance με το θρυλικό hit, “The Message”, προτού οι Slick Rick και Doug E. Fresh εμφανιστούν για να ερμηνεύσουν το “The Show”.  Η Nicki Minaj παρουσίασε στη συνέχεια το “Itty Bitty Piggy”, ακολουθώντας με το πρόσφατο hit, “Red Ruby Da Sleeze”.

Ο Lil Wayne παρουσίασε έπειτα το “A Milli”, προτού ο LL Cool J συνεχίσει με τα “I’m Bad” και “Mama Said Knock You Out”, ενώ για το τέλος, ο DMC παρουσίασε μια σειρά από κομμάτια των Run-DMC, συμπεριλαμβανομένου φυσικά του “Walk This Way”.

Η εμφάνιση του DMC ήταν και η πρώτη του στα VMAs μετά τη συνεργασία των Run-DMC με τους Aerosmith για την ερμηνεία του “Walk This Way” πίσω στο 1987. Ο LL Cool J εμφανίστηκε επίσης για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια στον θεσμό, ενώ ο Lil Wayne εμφανίστηκε επίσης για πρώτη φορά μετά από μια γεμάτη δεκαετία.

Στους εορτασμούς για τα 50 χρόνια του hip-hop είχαν συμμετάσχει και τα Grammys του περασμένου Φεβρουαρίου, όπου είχαμε δει τότε εμφανίσεις από τους Public Enemy μέχρι τη Glorilla. Τον περασμένο Αύγουστο, Run-DMC, Snoop Dogg, Lil Wayne και Ice Cube έδωσαν μια μεγάλη συναυλία στο Yankee Stadium, ενώ την επόμενη εβδομάδα, οι Wu-Tang Clan, Mary J. Blige, Mariah Carey και πολλοί ακόμη θα παίξουν ζωντανά στο Madison Square Garden.