«Αυτές οι τελευταίες ημέρες ήταν εξαιρετικά δύσκολες και απογοητευτικές» δήλωσε η δημοφιλής rapper.


Τα πρώτα σχόλια από την πλευρά της Lizzo ήρθαν λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της σοβαρότητας αγωγής που εκείνη αντιμετωπίζει, όπου τρεις πρώην χορεύτριές της της προσάπτουν κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση, εχθρικό εργασιακό περιβάλλον αλλά και body-shaming.

Η Lizzo κάνει πλέον λόγο περί «ψευδών» καταγγελιών σε βάρος της. «Αυτές οι τελευταίες ημέρες ήταν εξαιρετικά δύσκολες και απογοητευτικές» δήλωσε. «Συνήθως επιλέγω να μην απαντώ σε ψευδείς ισχυρισμούς, αλλά οι συγκεκριμένοι είναι όσο απίστευτοι όσο ακούγονται και εξαιρετικά εξωφρενικοί, για να μην τους αντιμετωπίσουμε» συμπλήρωσε, επιμένοντας πως δεν έχει διαπράξει αυτά για την οποία την κατηγορούν.

Η τραγουδίστρια έκανε λόγο για «δραματοποιημένες ιστορίες» και στάθηκε στο ότι τα άτομα που κάνουν τις καταγγελίες έχουν παραδεχθεί, δημόσια, πως «δέχθηκαν παρατηρήσεις για ανάρμοστη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια περιοδείας».

«Μαζί με το πάθος, έρχεται η σκληρή δουλειά και τα υψηλά πρότυπα. Ορισμένες φορές, πρέπει να παίρνω δύσκολες αποφάσεις, αλλά δεν είναι πρόθεσή μου να κάνω οποιονδήποτε να νιώθει άβολα ή πως δεν εκτιμάται σαν σημαντικό μέλος της ομάδας» ανέφερε σε άλλο σημείο.

Η Lizzo ξεκαθάρισε πως δεν παρουσιάζει τον εαυτό της ως θύμα, αναφέροντας πως «δεν είμαι η κακιά της υπόθεσης που ο κόσμος και τα Μέσα Ενημέρωσης έχουν παρουσιάσει τις τελευταίες μέρες. Είμαι πολύ ανοιχτή για τη σεξουαλικότητά μου και με το να εκφράζω τον εαυτό μου, αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ ή να επιτρέψω στον οποιονδήποτε να χρησιμοποιήσει τη στάση μου αυτή για να με παρουσιάσει σαν κάτι που δεν είμαι».

«Δεν παίρνω τίποτα πιο σοβαρά από τον σεβασμό που αξίζουμε εμείς οι γυναίκες. Ξέρω πώς είναι να σου κάνουν body-shaming κάθε μέρα και δεν θα έκανα ποτέ κριτική ούτε θα απέλυα κάποιον λόγω του βάρους του» συνεχίζει η ίδια.

«Δεν θα αφήσω τη δουλειά που έχω κάνει να επισκιαστεί απ΄ αυτό», καταλήγει στην ανακοίνωσή της.

Οι χορεύτριες Arianna Davis, Crystal Williams και Noelle Rodriguez κατέθεσαν από κοινού αγωγή κατά της τραγουδίστριας, ενώ οι δύο πρώτες παραχώρησαν και συνέντευξη παρουσιάζοντας τις καταγγελίες τους. Πρόκειται για χορεύτριες που συμμετείχαν στο επιτυχημένο reality show της τραγουδίστριας στο Amazon Prime, Watch Out for the Big Grrrls.

Σύμφωνα με την Davis, η Lizzo μπορεί δημοσίως να προωθεί το body positivity, όμως σε ιδιωτικό πλαίσιο της είχε ασκήσει έντονη κριτική, γιατί είχε πάρει μερικά κιλά. Η ίδια ανέφερε ότι την είχε αναγκάσει να αποκαλύψει μερικές πολύ προσωπικές λεπτομέρειες ώστε να κρατήσει τη δουλειά της. Παράλληλα, η ίδια κατήγγειλε πως η Lizzo την πίεσε να βρεθεί σε ένα sex club του Άμστερνταμ και να θωπεύσει το γυμνό στήθος μίας performer παρά τη θέλησή της.

Οι μηνύτριες επεσήμαναν πως φοβούνταν να μιλήσουν νωρίτερα, καθώς η απόφασή τους ενδεχομένως να είχε άμεσες επιπτώσεις στην επαγγελματική τους πορεία.

Η μήνυση αφορά και την εταιρεία της Lizzo, Big GRRRL Big Touring Inc, αλλά και την επικεφαλής της χορευτικής ομάδας, Shirlene Quigley. Η τελευταία καταγγέλλεται πως ανάγκασε την ομάδα να συμμορφωθεί με τις δογματικές θρησκευτικές πεποιθήσεις και να συμμετάσχει σε ομάδα προσευχής.