Η μήνυση, που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Los Angeles την Τρίτη κατονομάζει επίσης την εταιρεία παραγωγής της Big Grrrl Big Touring, Inc. (BGBT) και ένα πρόσωπο που περιγράφεται ως «αρχηγός της χορευτικής ομάδας» ως εναγόμενους στην αγωγή.


Κεραυνό εν αιθρία στον μουσικό κόσμο αποτελούν οι σοβαρότατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει η δημοφιλής rapper Lizzo, με την ίδια να φέρεται ως υπεύθυνη άσκησης σεξουαλικής παρενόχλησης. Πιο συγκεκριμένα, η ίδια κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση προς πρώην χορεύτριές της, αλλά και για εχθρικό εργασιακό περιβάλλον. Την μήνυση υπέβαλλαν σε βάρος της τρεις πρώην χορεύτριές της.

Η μήνυση, που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Los Angeles την Τρίτη, κατονομάζει επίσης την εταιρεία παραγωγής της Big Grrrl Big Touring, Inc. (BGBT) και ένα πρόσωπο που περιγράφεται ως «αρχηγός της χορευτικής ομάδας» ως εναγόμενους στην αγωγή.

Μεταξύ των ισχυρισμών που περιγράφονται στη μήνυση, μία από τις τρεις ενάγουσες δήλωσε ότι ενθαρρύνθηκε από την τραγουδίστρια να «αγγίζουν εναλλάξ τους γυμνούς καλλιτέχνες» μαζί με τις υπόλοιπες χορεύτριες, όσο βρίσκονταν σε ένα νυχτερινό κέντρο στο Red Light District του Amsterdam κατά την περιοδεία τους τον περασμένο Φεβρουάριο. Η αγωγή αναφέρει ότι η ενάγουσα τελικά «συναίνεσε» παρά το γεγονός ότι είχε εκφράσει πολλές φορές ότι δεν είχε καμία επιθυμία να αγγίξει τους καλλιτέχνες και με φόβο απώλειας της δουλειάς της.

Άλλη μια ενάγουσα ισχυρίζεται ότι η τραγουδίστρια την καταπίεζε συστηματικά με σχόλια που αφορούσαν στο σωματικό της βάρος, καλώντας την να «εξηγήσει την αύξηση του βάρους της και να αποκαλύψει προσωπικές λεπτομέρειες για τη ζωή της προκειμένου να διατηρήσει τη δουλειά της».

Στην αγωγή διατυπώνονται επίσης ισχυρισμοί που θέλουν και άλλους εργαζόμενους στις παραγωγές της Lizzo να υποβάλλουν τις ενάγουσες σε φυλετικές και θρησκευτικές διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων χονδροφοβικών σχολίων.

Η Lizzo και η ομάδα της δεν έχουν προχωρήσει για την ώρα σε κανένα σχόλιο όσον αφορά στις καταγγελίες σε βάρους τους, ωστόσο η υπόθεση φαίνεται πως θα πλήξει ιδιαιτέρως την τραγουδίστρια, η οποία διατηρούσε διαχρονικά ένα φεμινιστικό κοινωνικό προφίλ με ενθαρρυντικά μηνύματα ως προς το body positivity.