Ο διήμερος εορτασμός για τα 50 χρόνια του hip hop θα διεξαχθεί στις 6 και 7 Οκτωβρίου


Οι Public Enemy και ο Ice-T θα είναι από ό,τι φαίνεται οι μεγάλοι headliners του πολυαναμενόμενου National Celebration of Hip Hop, μιας διήμερης δωρεάν διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στο National Mall της Washington, DC. στα πλαίσια του εορτασμού μισού αιώνα από την ανάδυση του hip hop ως μουσικού είδους.

Στο φεστιβάλ, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει και ένα Beastie Boys tribute set από τον DJ Hurricane με special guests, όπως και performances από hip-hop καλλιτέχνες και σχήματα συμπεριλαμβανομένων των Kurtis Blow, The Sugarhill Gang, Kid ‘n Play, Soulsonic Force, Roxanne Shante, CL Smooth, Melle Mel and Scorpio, Peter Gunz, DJ Kevie Kev Rockwell, Mad Skillz, MC Sha-Rock, Busy Bee, Joe Ski Love, Positive K, Boogie Black, Mick Benzo, Gumbo και Donald D.

Τα εισιτήρια για το κοινό θα διατίθενται μετά από προεγγραφή, ενώ θα είναι διαθέσιμα και ορισμένα VIP πακέτα, σε τιμές από 399 μέχρι 999 δολάρια. Το φεστιβάλ αναμένεται να πραγματοποιηθεί με το Καπιτώλιο για φόντο.

Μιλώντας για τη διοργάνωση, ο Chuck D ανέφερε: «Το Hip hop είναι κάτι παραπάνω από ένα μουσικό είδος. Είναι ένα πολιτιστικό κίνημα που κυρίευσε την τέχνη, τη μόδα, την πολιτική, την ποίηση, τον ακαδημαϊκό χώρο, τον κινηματογράφο και κάθε γωνιά αυτού του κόσμου τα τελευταία 50 χρόνια. Αυτό το National Celebration θα τα φέρει όλα μαζί σε ένα μέρος από τους ανθρώπους για τους ίδιους τους ανθρώπους».