Μια αγωγή ισχυρίζεται ότι το τραγούδι του, "Thinking Out Loud", αντιγράφει το "Let's Get It On" του Marvin Gaye


Ο Ed Sheeran βρίσκεται αυτό το διάστημα εν μέσω δίκης για μια σοβαρότατη αγωγή που υποστηρίζει ότι το τραγούδι του, "Thinking Out Loud", αντιγράφει επί της ουσίας το κλασικό "Let's Get It On" του Marvin Gaye. Οι δικηγόροι του καλλιτέχνη έδωσαν τους τελευταίους μήνες μάχη προσπαθώντας να αποσυρθεί η κατηγορία, με τον Sheeran να απειλεί σήμερα ότι θα αποσυρθεί από τη μουσική εάν κριθεί ένοχος στην υπόθεση παραβίασης των πνευματικών δικαιωμάτων.

Pixel

Σύμφωνα με τη New York Post, όταν ο δικηγόρος του Sheeran ρώτησε τι θα έκανε εάν οι ενάγοντες κέρδιζαν την υπόθεση, ο ίδιος απάντησε: «Αν συμβεί αυτό, τελείωσα. Σταματάω… Θεωρώ ότι είναι πραγματικά προσβλητικό να δουλεύω όλη μου τη ζωή ως τραγουδοποιός και να το υποβαθμίσω έτσι».

Ο Sheeran έχει επιμείνει σθεναρά ότι οποιεσδήποτε ομοιότητες μεταξύ της επιτυχίας του από το 2014 και του τραγουδιού του Gaye του 1973 είναι καθαρά συμπτωματικές και ότι αυτές ήταν στην πραγματικότητα πολύ συνηθισμένες για να συνιστούν παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Για να ενισχύσει το επιχείρημά του, ο ίδιος παρουσίασε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του αρκετά mashups του Van Morrison στην αίθουσα του δικαστηρίου τη Δευτέρα, κάτι που πιθανότατα, ωστόσο, δεν τον βοήθησε όσο νόμιζε.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και ακούστε το podcast στο MyPodcasts του Avopolis.gr