Ποιοι καλλιτέχνες και συγκροτήματα εισήχθησαν στο Rock & Roll Hall of Fame Class 2023;


Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των συγκροτημάτων και καλλιτεχνών που εισάγονται στο Rock and Roll Hall of Fame και το class of 2023, με τους Rage Against the Machine, Willie Nelson, Missy Elliott, Kate Bush, George Michael, Sheryl Crow και The Spinners να αναμένεται να τιμηθούν μέσα από τη σχετική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Brooklyn στις 3 Νοεμβρίου.

Μαζί τους πρόκειται να τιμηθούν οι Chaka Khan, Al Kooper και Bernie Taupin με το Rock & Roll Hall of Fame’s Musical Excellence Award. Παράλληλα, οι DJ Kool Herc και Link Wray θα λάβουν το Musical Influence Award, ενώ ο αποθανών δημιουργός και παρουσιαστής του Soul Train, Don Cornelius, θα λάβει το Ahmet Ertegun Award, που τιμά τους non-performing επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας.

Οι εισαχθέντες επιλέχθησαν από ένα διεθνές εκλογικό σώμα περισσότερων από 1.000 καλλιτεχνών, ιστορικών και μελών της μουσικής βιομηχανίας. Για να είναι επιλέξιμος, η πρώτη ηχογράφηση ενός υποψήφιου πρέπει να έχει κυκλοφορήσει τουλάχιστον πριν από 25 χρόνια.

Οι Rage Against the Machine τελικά εισήχθησαν μετά την πέμπτη υποψηφιότητά τους - μία παραπάνω από τις τέσσερις της Bush – ενώ οι Nelson, Elliott, Michael και Crow τιμήθηκαν μετά την πρώτη τους συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και ακούστε το podcast στο MyPodcasts του Avopolis.gr