Αρχίστε τα πειράματα!

Την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης φαίνεται πως αγκαλιάζει η Grimes σε μια κίνηση που δεν συντάραξε βέβαια κανέναν, με την ίδια να δηλώνει την πρόθεσή της να προσφέρει το 50% των δικαιωμάτων σε όποιον δημιουργήσει ένα AI κομμάτι με τη φωνή της.


 

«Θα μοιράσω το 50% των δικαιωμάτων σε ένα επιτυχημένο AI generated κομμάτι με τη φωνή μου» tweet-αρε η ίδια την προηγούμενη Κυριακή, αναφερόμενη στο κομμάτι “Heart On My Sleeve”, το ψεύτικο δηλαδή τραγούδι των Drake και The Weeknd που έγινε viral νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Αν και το AI-generated tune έκανε την Universal Music Group να κινηθεί νομικά για το copyright, η Grimes επιμένει ότι στην περίπτωσή της δεν θα είναι ζήτημα: «Νιώστε ελεύθεροι να χρησιμοποιήσετε τη φωνή μου χωρίς ποινή. Δεν έχω label και άλλους νομικούς περιορισμούς».

Η τραγουδίστρια συνέχισε αναφέροντας ότι «θεωρεί cool να μιξάρεται με μια μηχανή» και ότι «η ιδέα του να γίνει open sourcing σε ολόκληρη την τέχνη σκοτώνοντας το copyright» της αρέσει.

Ήδη όμως προτού το AI μπει για τα καλά στη mainstream μουσική, η τραγουδίστρια είχε πειραματιστεί με αυτό, αν σκεφτούμε ότι το κομμάτι της Grimes από το 2018, “We Appreciate Power”, είχε δημιουργηθεί με τις ευλογίες της σχετικής τεχνολογίας. Η ίδια γιόρτασε επίσης την έλευση του πρώτου της παιδιού κυκλοφορώντας ένα AI νανούρισμα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και ακούστε το podcast στο MyPodcasts του Avopolis.gr