Throwback στα 5 τραγούδια που θα χορέψεις στις Απόκριες!


Πέμπτη σήμερα και όπως κάθε Πέμπτη, περίπου τέτοια ώρα, είμαι εδώ για να κάνουμε μαζί αυτή τη μουσική αναδρομή. Και σήμερα, λόγω τριημέρου που έρχεται, σου έχω τις 5 επιτυχίες που θα χορέψεις αυτό το ΣΚ που αλλού; Στο καρναβάλι. (Αν θα ΄ναι της Πάτρας δε ξέρω, υπάρχουν και αλλού εκπληκτικά καρναβάλια)


1.    Lou Bega – Mambo No. 5

Δε ξέρω αν έχεις αποφασίσει τι θα ντυθείς, να είσαι σίγουρος, όμως πως ό,τι και αν φορέσεις, αυτό το τραγούδι θα χορέψεις. Αρχίζεις να κουνιέσαι από το πρώτο δευτερόλεπτο, γιατί πολύ απλά με αυτό το τραγούδι δεν έχεις άλλη επιλογή.

 

2.    Los Del Rio – Macarena

Τώρα, τι να σου πω για αυτό το τραγούδι; Αν μπορούσα να ανεβάσω βίντεο, αυτή τη στιγμή θα με έβλεπες να κάνω τη χορογραφία, γιατί πολύ απλά η Macarena είναι ΘΡΗΣΚΕΙΑ. Προλαβαίνεις, δε προλαβαίνεις να φρεσκάρεις τα βήματα 

 

3.    Kaoma – Lambada 

La, La, La, La, La, La, La (ναι, ήδη χορεύω και τραγουδάω, κάνω performing δηλαδή). Και τι άλλο θα μπορούσα να κάνω με ένα “La, La, La” να παίζει στο κεφάλι μου; Από το 1989 όλοι χορεύουμε Lambada – και ας μη ξέρουμε τα βήματα. Τους στίχους, όμως, τους έχουμε στο τσεπάκι μας.
 

 

4.    Gloria Estefan – Conga

Το τραγούδι που στην Ελλάδα έχει συνδυαστεί με το χορό το τριήμερο της Αποκριάς δε θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα. Ούτε η ίδια η Gloria δε θα περίμενε ότι το «Conga» θα γινόταν το «All I Want For Christmas Is You» του Καρναβαλιού.


 

5.    Garibaldi – Que Te La Pongo

Άλαλα τα χείλη μου. Το τραγούδι – ύμνος της Αποκριάς (και όχι μόνο). Και που να ξέραμε τι τραγουδάμε τόσο εμείς όσο και τα μικρά παιδιά, που ξετρελαίνονται μόνο στο άκουσμα της χαρακτηριστικής φράσης.
Έτσι σε χαιρετώ σήμερα! Να περάσεις τέλεια, να χορέψεις, να τραγουδήσεις, να μεταμφιεστείς, γιατί μία φορά το χρόνο ανοίγει το Τριώδιο!

 

Έτσι σε χαιρετώ σήμερα! Να περάσεις τέλεια, να χορέψεις, να τραγουδήσεις, να μεταμφιεστείς, γιατί μία φορά το χρόνο ανοίγει το Τριώδιο!

Ραντεβού την άλλη Πέμπτη!