«Throwback» στα τραγούδια που αγάπησες από το πρώτο άκουσμα!


Hello! Πέμπτη σήμερα και ένα ακόμη μουσικό #tbt ξεκινά! Δέστε τις ζώνες σας, γιατί απογειωνόμαστε!

 

1.    Lana Del Rey – Blue Jeans
Ξεκινώ, λίγο πιο μελαγχολικά, λίγο πιο ήρεμα, με την αγαπημένη Lana, η οποία, πριν από 7  – πέρασαν κιόλας – χρόνια, κυκλοφόρησε το «Blue Jeans». Τραγούδι που αγαπήθηκε σε κάθε γωνιά του πλανήτη και που ήταν και το ringtone μου για… πολλούς μήνες. «I will love you 'til the end of time» και προχωράμε…

2.    Gotye – Somebody That I Used To Know
Σε γυρνώ μία χρονιά πίσω, το 2011, εκεί που ένα ιδιαίτερο και εντελώς διαφορετικό τραγούδι εμφανίζεται κυριολεκτικά από το πουθενά και φθάνει το νο.1 σε πάνω από 30 χώρες, ανάμεσα τους η Αμερική και το Ηνωμένο Βασίλειο. Και σαν να μην έφθανε αυτό, το τραγούδι κέρδισε τρία βραβεία Grammy και το Record Of The Year –παρακαλώ-. Αλλά τελικά, one hit wonder μας βγήκε ο Αυστραλός. 

3.    Rihanna & Justin Timberlake – Rehab
Λίγο πιο πίσω σε πάω, γιατί τι #tbt θα είμασταν, αν δεν το κάνουμε και αυτό. 2007 και η Rihanna, μετά το θρίαμβο του «Umbrella», κυκλοφορεί μία soul μπαλάντα, μαζί με τον επίσης hot Justin Timberlake. «Rehab», αποτοξίνωση (από την αγάπη) κάνει η pop star, και, αν κρίνω από το κλίμα της ημέρας (Τσικνοπέμπτη) ένα «Rehab» από το φαγητό γενικά και από κρέας ειδικά, θα το χρειαστείς.

4.    Nelly Furtado – Say It Right
2006 και ο ultra πετυχημένος συνθέτης Timbaland, δημιουργεί ένα ολόκληρο album για την τότε μούσα του, Nelly Furtado. Πολλά τα hits, πολλές και οι πωλήσεις. Όμως, αυτό που το ακούμε ακόμα και σήμερα είναι το «Say It Right», για το οποίο δύσκολα θα βρεις chart, που να μην το έχει κατακτήσει. 
«Say It Right, Say It All» λοιπόν.

5.    Beyoncé & Jay-Z – Crazy In Love
Σε αφήνω – για σήμερα -  με το Royal Couple της Αμερικής και την πρώτη τους τεράστια επιτυχία. «History In The Making» λέει στο τραγούδι ο Jay-Z και, αν το κρίνουμε εμείς 16 χρόνια μετά, φαίνεται ότι είχε απόλυτο δίκιο. Τυχαίο είναι ότι το Billboard το έβαλε στη λίστα με τα πιο διαχρονικά κομμάτια αυτού του αιώνα;

Ραντεβού την άλλη Πέμπτη!