Μια εβδομάδα γεμάτη χορό και μουσική, στο Σχίνο Κορινθίας


 

Μια εβδομάδα γεμάτη χορό και μουσική, στο Σχίνο Κορινθίας

 

Αυτό το καλοκαίρι τα φώτα της δημοσιότητας λάμπουν πάνω από την Ελλάδα, λόγω του Odyssia φεστιβάλ, μια κοινή προσπάθεια από τους Cariocas (Ελλάδα), Need2soul (Ηνωμένο Βασίλειο), και NEUHM (Ιταλία), το οποίο θα ξεκινήσει στις 30 Αυγούστου.



Ένα καταφύγιο από τις ορδές και τη διαφημιστική εκστρατεία των άλλων Ευρωπαϊκών φεστιβάλ, ο γραφικός και απομονωμένος κολπίσκος του Cariocas Beach στο Σχίνο Κορινθίας, προσφέρει το τέλειο σκηνικό για αυτή την πρώτη-του-είδους εξόρμηση. Ένα παραθαλάσσιο μπαρ με μια περήφανη 18-χρονη κληρονομιά που έχει φιλοξενήσει ιστορικά πάρτι σε έναν απομονωμένο κόλπο, που μέχρι τώρα ήταν γνωστός μόνο στους Έλληνες, είναι ο επιλεγμένος χειροποίητος παράδεισος ο οποίος απαιτείται από ένα φεστιβάλ που επιθυμεί να δημιουργήσει έναν εκλεπτυσμένο τόπο και τρόπο διαφυγής.  



Με τον παγκοσμίου εμβέλειας DJ Harvey και τον επιρρεαστή μουσικών τάσεων Gilles Peterson, μεταξύ των πρώτων ονομάτων που ανακοινώθηκαν, μαζί με τους σπάνια εξευγενισμένους Body & Soul, την συλλογική προσπάθεια των François Κ, Joe Claussell και Danny Krivit που θα παίξουν ένα ιδιαίτερο 10ωρο set για τον εορτασμό της 20ης επετείου τους, το Odyssia φεστιβάλ υπόσχεται το πιο καταξιωμένο και ενημερωμένο πρώτο, παρθενικό του ταξίδι.

 

Πρωτοπόρο με αυτό το νέο και εντυπωσιακό σκηνικό, το Odyssia φεστιβάλ είναι μια περιπέτεια που μπορεί να υπερηφανεύεται για την ομορφιά και την τέχνη εκφρασμένες από παραγωγούς της καθαρής χορευτικής ηλεκτρονικής μουσικής, αλλάζοντας τα δεδομένα στον χώρο των Ευρωπαϊκών φεστιβάλ.

 

0-Odysia.png



Ο καταπληκτικός Benji B – προστατευόμενος του Gilles Peterson αναγνωρισμένος tastemaker κάθε είδους μουσικής, η φημισμένη  Josey Rebelle  του Rinse FM, του Jon Rust  του NTS Radio, οι παραγωγοί από το Άμστερνταμ Detroit Swindle, ο επιλεγμένοςKyle Hall του Ντιτρόιτ, ο ατρόμητος Ιταλός Gigi Testa, ο αυθεντικός και τεχνικά άρτιοςVakula,  ο Midland συνεισφέρουν στην προσπάθεια του line up  να υποστηρίξει την αδιάλλακτη κατεύθυνση και τα μηνύματα που εκπέμπει το φεστιβάλ προς όλους όσους συγκινούνται στο άκουσμα της λέξης "ταξίδι". 



Όλο αυτό το διάστημα το Odyssia φεστιβάλ χαράζει αυτή τη νέα πορεία κουβαλώντας την κληρονομιά του σε μια σειρά παγκοσμίων, πρώτης γενιάς καλλιτεχνών όπως οι Boo Williams, Maurice Faulton και Delano Smith.

 

 Έχοντας σαν ήρωα τον Οδυσσέα του Ομήρου, το Odyssia προσκαλεί τον κάθε πρωτοποριακό επισκέπτη φεστιβάλ να χάσει τον εαυτό τους μέσα στην πολυτέλεια μιας εξερεύνησης στη μουσική, μέσα σε ένα μυθικό τοπίο. Και όλα αυτά μόνο με την περιπέτεια και όχι τα βάσανα μιας Οδύσσειας. 



Η πόλη του Λουτρακίου θα φιλοξενήσει τους ταξιδιώτες, παρέχοντας αξιοθέατα που ταιριάζουν με το φυσικό μεγαλείο της περιοχής. Μια επιτυχημένη, πανευρωπαϊκή ομάδα promoter έχει διασχίσει τις γωνιές της ηπείρου με ένα απαιτητικό αυτί και μάτι, για να εγκαινιάσουν αυτό το μουσικό ταξίδι, στενά συναρμολογώντας μια δελεαστική συλλογή με τους πιο αξιόπιστους καλλιτέχνες.



Ως εκ τούτου, συνυπάρχουν οι Discodromo και Invisible City, Pirahnahead καιSunshine Pedro ή Lovefingers και Thris Tan στο πρόγραμμα του φεστιβάλ. Η κορυφαία βαθμίδα του lineup είναι χτισμένη σε μια βάση εδραιωμένων καλλιτεχνών με τεχνογνωσία από όλες τις άκρες της Ευρώπης και πέραν αυτής.



Με την συνεργασία των διάσημων clubs όπως Half Baked, Phonica και Deviation, ένα χειροποίητο σύστημα ήχου, πάρτιζ στην παραλία και στα ανοιχτά της  θάλασσας  που θα πραγματοποιούνται καθημερινά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, αυτό το προφητικό νεογέννητο εγχείρημα έχει στοιχηματίσει μια προνομιακή θέση στο χάρτη των φεστιβάλ όλης της Ευρώπης.