Σύμφωνα με τον Noel Gallagher


 

Σύμφωνα με τον Noel Gallagher

 

Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο πάντα καυστικός Νοel Gallagher αποκάλυψε πως ξέρει από τώρα πώς σκοπεύουν οι Coldplay να κάνουν την διανομή του επερχόμενου δίσκου τους. O γνωστός τραγουδοποιός είπε ότι έχει δει ήδη κάτι σαν όραμα στο οποίο ο Chris Martin παίρνει με τη σειρά τα σπίτια και μοιράζει τον δίσκο στον κόσμο μαζί με ένα...δεκάλιρο. 

 

Γιατί όλα αυτά; Απλά ο Noel δεν μπορεί με τίποτα να κατανοήσει τους καλλιτέχνες εκείνους που επιμένουν πως είναι φυσιολογικό να μοιράζεις τη μουσική σου δωρέαν. Και φυσικά πλέον όποιος ανοίγει τέτοια συζήτηση δεν υπάρχει περίπτωση να μην αναφερθεί και στους U2.

 

«Δεν συμφωνώ με αυτό που έκαναν οι U2 με τα iTubes. Δεν συμφωνώ με το να δίνεις τη μουσική δωρεάν γιατί το να φτιάξεις ένα δίσκο κοστίζει πολλά χρήματα. Οι U2 προφανώς δεν χρειάζονται χρήματα, μπράβο τους, αλλά είναι κάτι που εγώ δεν θα το έκανα ποτέ».

 

Ο Gallagher στη συνέχεια τοποθετήθηκε και πάνω στο ζήτημα του αν μοιράζοντας τη μουσική σου δωρεάν υποτιμάς την καλλιτεχνική της αξία: «Δεν ξέρω αν την υποτιμάνε με αυτό που έκαναν. Πολύ κόσμος πηγαίνει και τους βλέπει να παίζουν ζωντανά κι αυτό είναι θαυμάσιο. Μάλιστα πρόσφατα απέκτησαν και δυο νέους θαυμαστές, τους γιους μου που από τότε έχουν γίνει mega-fans».

 

 

Εσύ Νοel; Eίσαι φαν;