Αυτό το φθινόπωρο προορισμός είναι το Τόκυο.


Red Bull Music Academy Tokyo 2014: οι αιτήσεις συμμετοχής μόλις ξεκίνησαν!

Ημερομηνίες διοργάνωσης : 12 Οκτωβρίου – 14 Νοεμβρίου
Ημερομηνίες αιτήσεων συμμετοχής : 15 Ιανουαρίου – 18 Μαρτίου

Το Red Bull Music Academy μέσα στα τελευταία δεκαπέντε χρόνια έχει κάνει το γύρο του κόσμου.  Αυτό το φθινόπωρο προορισμός είναι το Τόκυο. Όσοι κάνουν μουσική, ανεξάρτητα από είδη και μεθοδολογίες, από επίπεδο και εμπειρίες, είναι όλοι ευπρόσδεκτοι να υποβάλλουν έως τις 18 Μαρτίου, την αίτηση συμμετοχής για μια δεκαπενθήμερη ανεπανάληπτη μουσική περιπέτεια. Μια εμπειρία που πολλοί απόφοιτοι της Ακαδημίας έχουν περιγράψει σαν κάτι που τους άλλαξε τη ζωή. 

Για να πάρει κανείς μια «ηχητική» γεύση  από τι συνέβη εκεί στην προηγούμενη διοργάνωση της Ακαδημίας  δεν έχει παρά να ακούσει την ολοκαίνουργια συλλογή «Various Assets- Not For Sale», με μουσικές από τους συμμετέχοντες στην Ακαδημία, το 2013 στη Νέα Υόρκη.

Προϋπόθεση για  να υποβάλλει κάποιος αίτηση συμμετοχής στο Red Bull Music Academy στο Τόκυο, είναι να έχει συμπληρώσει τα  20 χρόνια του ως τις 12 Οκτωβρίου του 2014.  Για  όλες τις σχετικές πληροφορίες, FAQs  καθώς και για να κατεβάσει ο ενδιαφερόμενος την φόρμα της αίτησης, αρκεί να μπει στο http://www.redbullmusicacademy.com/apply

Προορισμός: Τόκυο

Το Red Bull Academy κάθε χρόνο δίνει ραντεβού σε διαφορετική πόλη, στη Νέα Υόρκη, στο Τορόντο, στο Λονδίνο, τη Μαδρίτη, το Σάο Πάολο, τη Μελβούρνη, το Κέιπ Τάουν… Το Τόκυο τώρα, είναι από τις εκείνες τις πόλεις του κόσμου που εξάπτουν τη φαντασία και την έμπνευση. Από τις πρωτοποριακές δουλειές καλλιτεχνών όπως οι Isao Tomita, YMO και  Yann Tomita, η Ιαπωνία συνεχίζει να παρουσιάζει  σπουδαίους παραγωγούς αιθέριων ηχητικών τοπίων και ηλεκτρονικής μουσικής με στοιχεία από new age, jazz ή ψυχεδέλειας.

Η τεχνολογία, εξασφαλίζει ένα μόνιμο σημείο εκκίνησης και πολλοί από τους καλλιτέχνες ηλεκτρονικής μουσικής της Ιαπωνίας- όπως οι Daito Manabe και Ryoji Ikeda – έχουν συμπεριλάβει video art, multimedia πλατφόρμες και μεγάλα visual installations στην δουλειά τους.  Στο μεταξύ, dancehall, hip hop, garage rock, experimental music, funk και soul «ηχούν» δυνατά σε ζωηρές σκηνές στους δρόμους του Harajuku, σε μεγάλες αρένες, σε αίθουσες συναυλιών, σε πολλά, μικρά αλλά εξαιρετικά  ενημερωμένα -ειδικά σε κυκλοφορίες από δεύτερο χέρι, δισκάδικα -το όνειρο κάθε συλλέκτη.

Το Τόκυο, αυθεντική αστική ζούγκλα, με περισσότερους από 13 εκατομμύρια κατοίκους, είναι ο τόπος όπου ενώνονται το παλιό, με το μέλλον, πάνω από ερείπια της παλιάς Edo, όπως λεγόταν στο παρελθόν η πόλη και αυτό το φθινόπωρο μπορείς και εσύ να γίνει μέρος αυτού του ηχητικού καλειδοσκόπιου. Από τις 12 Οκτωβρίου ως τις 14 Νοεμβρίου  του 2014, η Ακαδημία θα «στήσει» τα μουσικά εργαστήρια και τα φεστιβάλ της, για πέντε εβδομάδες γεμάτες από workshops, συναυλίες, djs sets, club nights και πολλές ακόμη μουσικές εξτραβαγκάντσες που θα συμβαίνουν σε όλη την πόλη.

Red Bull Music Academy Workshops
Για να μάθoυν περισσότερα πράγματα σχετικά με την όλη εμπειρία του Red Bull Music Academy, οι μουσικοί μπορούν να παρακολουθήσουν κάποιο από τα τριήμερα ‘Bass Camp’ sessions που γίνονται σε διάφορες πόλεις, όπως  στο Σαν Φρανσίσκο, στο Μόντρεαλ, στην Μπρατισλάβα, στο Ντιτρόϊτ, στο Βουκουρέστι και  αλλού. Επίσης, μπορούν να παρακολουθήσουν κάποιο από τα μονοήμερα «εισαγωγικά» στην Ακαδημία sessions, που πραγματοποιούνται μέσα στον Φεβρουάριο και Μάρτιο σε περισσότερες από 50 χώρες. Πληροφορίες εδώ: http://www.redbullmusicacademy.com/events

redbullmusicacademy.com
rbmaradio.com