Ο Τζέικ Τζίλενχαλ στον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο στην τηλεόραση, μαζί με μία άγνωστη πτυχή της ιστορίας των Los Angeles Clippers και ένας Βρετανός παρουσιαστής που γίνεται cancelled.


Για τον ζεστό μήνα Ιούλιο και το κατακαλόκαιρο, επιλέγουμε και σας προτείνουμε 5 φρέσκες τηλεοπτικές σειρές που βλέπουμε σήμερα στις δημοφιλείς streaming πλατφόρμες, μαζί με μία ακόμα σειρά που έρχεται από τη Νορβηγία και την αναμένουμε με ανυπομονησία.

Presumed Innocent
Ο Τζέικ Τζίλενχαλ πρωταγωνιστεί στο νέο δικαστικό θρίλερ της Apple TV+ και φαίνεται πως έχει μπλέξει για τα καλά. Είναι ένας αξιοσέβαστος οικογενειάρχης αναπληρωτής εισαγγελέας στο Σικάγο που κατηγορείται για τη δολοφονία της συναδέλφου του, με την οποία είχε κρυφή εξωσυζυγική σχέση. Όλα και όλοι δείχνουν σε αυτόν. Τι ισχύει τελικά; Είναι αυτός ο δολοφόνος; Δηλώνει αθώος, θέλει να κρατήσει ενωμένη την οικογένεια και πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Η σειρά “Presumed Innocent” προβάλλεται στην Apple TV+.

The Red King
Η νέα μίνι βρετανική σειρά μυστηρίου θυμίζει «σκανδαλωδώς» την ταινία “The Wicker Man” του 1973, αλλά αν της δώσεις χρόνο, θα σε ανταμείψει. Μία αστυνομικός (Ανίλι Μοχίντρα), με προβληματικό παρελθόν στο σώμα, στέλνεται σε ένα μικρό νησί της Ουαλίας για να λύσει την υπόθεση εξαφάνισης ενός μικρού αγοριού πριν από δεκαετίες. Δεν θα αργήσει να βρεθεί αντιμέτωπη με κατοίκους που πιστεύουν σε παράξενες δοξασίες και στον παγανιστικό θεό “The Red King”. Και το γλέντι ξεκινά. To “Red King” προβάλλεται στην COSMOTE SERIES HD.

Clipped 
Η ομάδα μπάσκετ των Los Angeles Clippers, με μηδέν πρωταθλήματα, ήταν πάντα στη σκιά των θρυλικών Los Angeles Lakers και για πολλούς μία από τις πιο loser ομάδες όλων των εποχών στο NBA. Βασισμένη στο podcast του ESPN «The Sterling Affairs», το αθλητικό δράμα του FX μπαίνει στα παρασκήνια των Clippers κατά την περίοδο της πρόσληψης του προπονητή Ντοκ Ρίβερς (φοβερός ο Λόρενς Φίσμπερν εδώ) και του σάλου που προκλήθηκε μετά από την αποκάλυψη ρατσιστικών σχολίων από τον πρόεδρο της ομάδας, πολυεκατομμυριούχου Ντόναλντ Στέρλινγκ (ένας αγνώριστος Εντ Ο’Νιλ από το “Παντρεμένοι με παιδιά”).

Οι Clippers υπό την καθοδήγηση του Ντοκ Ρίβερς ήταν αρκετά ανταγωνιστικοί εκείνη την περίοδο και έκαναν σχέδια ακόμα και για το πρωτάθλημα. Το “Clipped” προβάλλεται στην Ελλάδα στο Disney+.

Douglas is Cancelled
Βρετανική δραματική μίνι σειρά 4 επεισοδίων που μιλάει για το σήμερα και την “cancel culture” που στο πέρασμά της σαρώνει τους πάντες, δίκαιους και αδίκους. Ένα ανάρμοστο αστείο που κάνει ο διάσημος τηλεοπτικός παρουσιαστής Ντάγκλας Μπίλοους (ο Χιου Μπόνεβιλ του “Downton Abbey” και του “Paddington”) σε έναν κύκλο φίλων του σε ένα γάμο, προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στα social media.

Χωρίς να υπάρχει κάποιο βίντεο να το αποδεικνύει, οι φήμες για το περιεχόμενο του αστείου δίνουν και παίρνουν. Με κάποιο τρόπο, χωρίς ο παρουσιαστής να θυμάται ή να μη θέλει να θυμάται, στην υπόθεση εμπλέκεται και η συμπαρουσιάστρια του, Μάντελιν Κρόου (η Κάρεν Γκίλαν του “Doctor Who” και “Guardians of the Galaxy”). Το “Douglas is Cancelled” προβάλλεται στην COSMOTE SERIES HD.

Supacell
Δεν είμαστε τόσο μεγάλοι fans των superhero και fantasy σειρών, αλλά όταν βγει κάτι καλοφτιαγμένο και πρωτότυπο (π.χ. “Fallout”, “The Boys”), ακολουθούμε χωρίς δεύτερη σκέψη. Το “Supacell” ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Supacell είναι και το όνομα μίας ομάδας πέντε συνηθισμένων ανθρώπων στο Νότιο Λονδίνο που ξαφνικά αναπτύσσουν υπερδυνάμεις. Έχουν ελάχιστα κοινά στοιχεία εκτός από ένα: είναι όλοι μαύροι.

Ένας άνθρωπος έρχεται να ενώσει αυτές τις κατά τα άλλα διαφορετικές προσωπικότητες για έναν κοινό σκοπό, την ώρα που αντιμετωπίζουν την σκληρή πραγματικότητα (οικονομικές δυσκολίες, ανεργία, διακρίσεις). Το “Supacell” προβάλλεται στο Netflix και ήδη έχει σκαρφαλώσει στην κορυφή στην Ελλάδα.

MILF of Norway
Σειρά-έκπληξη που σύντομα θα δούμε και στην Ελλάδα, μόνο που εμείς προλάβαμε και την είδαμε πρώτοι. Το “MILF of Norway”, με τον προβοκατόρικο τίτλο, είναι η πρώτη νορβηγική σειρά για λογαριασμό του HBO Max. Στα 8 επεισόδια της πρώτης σεζόν ακολουθούμε την 40άρα Λένε (Μάριαν Χόλε), μία παντρεμένη γυναίκα με έναν έφηβο γιο, που χάνει τη δουλειά της και κάτι πρέπει να κάνει για συμβάλλει στο οικογενειακό εισόδημα (με όλους τους φίλους και συγγενείς της να φαντάζουν πιο επιτυχημένοι σε ό,τι κάνουν).

Για πλάκα, χωρίς να το πολυσκεφτεί, ανεβάζει κάποιες αισθησιακές φωτογραφίες της, φορώντας παραδοσιακά ρούχα της Νορβηγίας, και αρχίζει να λαμβάνει πολλά θετικά σχόλια (και κάποια όχι τόσο θετικά). Αντιλαμβάνεται ότι εκεί έξω υπάρχει ένα niche κοινό που θα πλήρωνε για περισσότερες φωτογραφίες της. Πώς θα το κρύψει από την οικογένεια, φίλους και συγγενείς; Σέξι, αστεία και σύγχρονη, ίσως η σειρά έκπληξη της χρονιάς (αρκεί να την δούμε στην ώρα της).