Animation από όλο τον κόσμο!


Το «Inside Out 2» της Pixar Animation μόλις έκανε πρεμιέρα στα σινεμά της υφηλίου, και αναμένεται να σπάσει όλα τα ρεκόρ -με κοινό και κριτικούς να δηλώνουν κατενθουσιασμένοι! Αν δε χορτάσατε γέλιο και συγκίνηση με τις νέες περιπέτειες της Riley, σας προτείνουμε μερικές ακόμη feelgood ταινίες κινουμένων σχεδίων που ίσως δεν έχετε ακουστά, για να συνεχίσετε ακάθεκτοι!

Missing Link (2019)

Ξεκινάμε ανάλαφρα, με την προσωπικά αγαπημένη μας animation ταινία των Laika Studios: Οι μάγοι του stop-motion (που στο παρελθόν μας έχουν προσφέρει τα «Coraline» και «Kubo»), δημιούργησαν εδώ μία φαντασμαγορική old-school περιπέτεια στο ύφος του Ιουλίου Βερν, η οποία μας έκανε να ταξιδέψουμε, αλλά και να ξεκαρδιστούμε.

Ernest et Celestine (2013)

Και από το μεγαλείο του Hollywood μεταφερόμαστε στον καλαίσθητο γαλλικό μινιμαλισμό, σε μία τρυφερή ταινία που ακολουθεί τις περιπέτειες ενός ποντικιού και μίας αρκούδας. Τα πανέμορφα visuals αποτελούν απλώς bonus, μιας και η γλυκύτατη ιστορία αποκλείεται να σας αφήσει ασυγκίνητους.

Tokyo Godfathers (2003)

Και μιας και μιλάμε για συγκίνηση, προετοιμαστείτε για μεγάλα κλάματα με το «Tokyo Godfathers» του Satoshi Kon: Ο αείμνηστος μάγος του Ιαπωνικού animation έγινε γνωστός για τα σκοτεινά και σαρδόνια φιλμ του, αλλά το «Tokyo Godfathers», (που ακολουθεί ένα τρίο αστέγων στο σύγχρονο Τόκυο), αποτελεί την πιο αγνώριστα αισιόδοξη -και αν μας ρωτάτε, κορυφαία- δουλειά του.

My Life as a Zucchini (2017)

Η Celine Sciamma του «Portrait of a Lady on Fire» και ο Claude Barras μας προσφέρουν ένα ωμά ρεαλιστικό, μα ταυτόχρονα τρυφερό look στην καθημερινότητα ενός ορφανοτροφείου, σε ένα διακριτικό μα τελικά συκγινητικότατο stop-motion φιλμ.

The Boy and the Beast (2015)

Όταν ένα μοναχικό αγόρι χάνεται σε έναν κόσμο γεμάτο τέρατα, ο σκληροτράχηλος Kumatetsu (ένας μεγάλος αρκούδος), αποφασίζει να τον παρει υπό την προστασία του. Μαγευτικό animation με την υπογραφή του Mamoru Hosoda, ο οποίος έχει πολυάριθμες εμβληματικές παραγωγές στο ενεργητικό του μεταξύ των οποίων τα Summer Wars, Samurai Champloo, Mirai, Wolf Children και The Girl who Lept Through Time.

The Book of Life (2014)

Αν αγαπάτε το «Coco» της Pixar, τότε σίγουρα δεν πρέπει να χάσετε το «The Book of Life» με τους Channing Tatum, Zoe Saldana και Mila Kunis! Υπό την αιγίδα του αγαπημένου μας Guillermo Del Toro, το «The Book of Life» αποτελεί ένα αξέχαστο ταξίδι στα ήθη και τις παραδόσεις της λατινικής αμερικής.

The Mitchells vs the Machines (2021)

Ίσως το πιο ευρέως γνωστό animation της λίστας μας, το «Mitchells vs the Machines» ακολουθεί τις ξεκαρδιστικές περιπέτειες μίας οικογένειας στο τέλος του κόσμου, και υπόσχεται να ικανοποιήσει την ανάγκη σας για συγκινιτικές οικογενειακές ιστορίες! Η ταινία (που εκτός από ασταμάτητο γέλιο και πολυεπίπεδα νοήματα μας προσφέρει και άρτιο ψηφιακό animation), είναι άμεσα διαθέσιμη στο Netflix!

Boy and the World (2013)

Πανδαισία ήχων και εικόνων, το βραζιλιάνικο «Boy and the World» καταφέρνει σχεδόν μαγικά να σε μαγνητίσει, παρά την έλλειψη διαλόγων και το δαιδαλώδες, πολυεπίπεδο σενάριο. Γεμάτο μέχρι τα μπούνια με υπέροχα νοήματα, το «Boy and the World» είναι σκέτη ποίηση, και αποτελεί τίμιο υποψήφιο για ένα από τα καλύτερα κινούμενα σχέδια όλων των εποχών.