Όλη η πόλη ένα θερινό σινεμά!


Το Athens Open Air Film Festival είναι ένα από τα αγαπημένα μας κινηματογραφικά events της χρονιάς! Οι υπέροχες επιλογές του φεστιβάλ, καθώς και η ελεύθερη είσοδος των προβολών καθιστούν τις βραδιές του AOAFF άχαστες για κάθε λάτρη του θερινού κινηματογράφου, με καλτ επιτυχίες, κλασικά μπλοκμπάστερ αλλά και ποιοτικά αριστουργήματα να πλημμυρίζουν τις καλοκαιρινές μας νύχτες. 

Φέτος, το πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι εξίσου συναρπαστικό με κάθε άλλη χρονιά, με τις προβολές να εστιάζουν κυρίως σε εμβληματικές αμερικάνικες επιτυχίες -ιδανικές δηλαδή για τις ανάλαφρες θερινές σινε-βραδιές μας! Ολόκληρο το πρόγραμμα ξεχειλίζει από ποιοτικές επιλογές, εμείς εδώ όμως ξεχωρίζουμε αυτές που μας κέντρισαν ιδιαιτέρως το ενδιαφέρον, για την απόλυτη θερινή κινηματογραφική εμπειρία.

High Fidelity (2000)

Δευτέρα 17 Ιουνίου στον Προαύλιο Χώρο του Ζαππείου (21:30)

Τι καλύτερο για θερινό σινεμά από μία κλασική 2000s ρομαντική κομεντί; Η εμβληματική μουσικόφιλη κομωδία του Στιβεν Φρίαρς με τον αιωνίως ερωτοχτυπημένο Τζόν Κιούζακ, το απόλυτα νοσταλγικό soundtrack, αλλά και τον απίθανο Τζακ Μπλακ στην πρώτη του μεγάλη επιτυχία, αποτελεί μία ιδανική επιλογή για ρομαντική προβολή κάτω από τα αστέρια!

48 Hrs (1982)

Τετάρτη 12 Ιουνίου στον Πεζόδρομο Διονυσίου Αεροπαγίτου (21:30)

Εαν είδατε το Bad Boys και διψάτε για λίγη ακόμη παραδοσιακή buddy cop δράση, τι καλύτερο από το φιλμ που ουσιαστικά εγκαινίασε το είδος; Το «48 Hrs.» του Walter Hill (με τον Eddie Murphy στο ζενίθ του και τον Nick Nolte να τρενάρει επικινδύνως τα όρια της πολιτικής ορθότητας), είναι μία από τις πιο διασκεδαστικές buddy cop movies όλων των εποχών -εκπροσωπώντας άψογα το αθεόφοβο '80s αμερικάνικο σινεμά.

The Night of the Hunter (1955)

Σάββατο 20 Ιουλίου στο Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος (21:30)

Τι καλύτερο από ένα old-school ανατριχιαστικό νουάρ για θερινή προβολή;; Το εμβληματικό φιλμ του Τσαρλς Λότον συνδυάζει μυστήριο, τρόμο και μαύρο χιούμορ, ακολουθώντας έναν αξέχαστο και αδίστακτο Ρόμπερτ Μίτσαμ στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει τα πλούτη μίας άτυχης χήρας.  

Escape from New York (1981)

Κυριακή 21 Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (02:20)

Μέρος του μαραθωνίου «Full Moon Sleepover», που θα λάβει χώρα στο ΚΠΙΣΝ από τις 21:00 την Κυριακή 21 Ιουλίου μέχρι και τα ξημερώματα της επόμενης μέρας (κάτω από το φώς της καλοκαιρινής πανσελήνου), το «Escape From New York» αποτελεί την αποκορύφωση της μπλοκμπάστερ '80s καλτίλας -με τον Kurt Russel να δημιουργεί εδώ έναν από τους πιο iconic σκληροτράχηλους ήρωες του αμερικάνικου σινεμά! Φυσικά, οι υπόλοιπες προβολές της βραδιάς δεν πάνε πίσω, ξεκινώντας με τον ρομαντικό «Αλαντίν» της Ντίσνεϋ, συνεχίζοντας με το φεγγαρόφωτο «Moonstruck» του 1987 και το ανατριχιασιτκό «Poltergeist» του 1982, και τελικά, ολοκληρώνοντας με το απόλυτα παρανοϊκό «The Warriors» του 1975!