Ο νέος «Σκαθαροζούμης» επιστρέφει μετά από 36 χρόνια, η νέα ταινία του M. Night Shyamalan, τρόμος με πρωταγωνιστές τον Russell Crowe και Halle Berry, μαζί με το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Zoë Kravitz.


Βρισκόμαστε βαθιά μέσα στο καλοκαίρι και αυτό δεν χρειάζεται να μας το «πει» η θερμοκρασία και τα «καλά σαραντάρια». Ποιες ταινίες τρόμου και θρίλερ θα δούμε στις ελληνικές αίθουσες μέσα στο καλοκαίρι και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου; Βγάλτε notebook και σημειώστε.

The Exorcism
Μετά από το αξιοπρεπέστατο περσινό “The Pope’s Exorcist”, ο Russell Crowe μπλέκει ξανά με εξορκισμούς και κακά πνεύματα. Πέρσι ήταν ο επίσημος εξορκιστής του Βατικανού και του Πάπα, φέτος, στη νέα ταινία τρόμου του Joshua John Miller (“The Final Girls”) παίζει έναν ηθοποιό που κάπου αρχίζει και τα «χάνει» ενώ γυρίζει μία ταινία υπερφυσικού τρόμου.

Beetlejuice Beetlejuice 
36 ολόκληρα χρόνια περιμέναμε για την επιστροφή του «Σκαθαροζούμη», της απολαυστικής κωμωδίας τρόμου του Tim Burton που άφησε εποχή. Στη νέα ταινία, βρισκόμαστε στο σήμερα, όταν μία τραγωδία αναγκάζει την οικογένεια Deetz να επιστρέψει στο σπίτι στο Winter River. Εκεί που υπάρχει μία «πύλη» προς τον «άλλο κόσμο», με τη νεαρή κόρη, Astrid (Jenna Ortega), να μην γνωρίζει τίποτα, αλλά σύντομα θα ανακαλύψει «πράγματα και θάματα». Φοβερό cast πρωταγωνιστών, Michael Keaton, Winona Ryder, Catherine O'Hara, Justin Theroux, Monica Bellucci, Jenna Ortega, Willem Dafoe.

A Quiet Place: Day One
Ήσυχα και σιωπηλά, το “A Quiet Place” (“Ένα Ήσυχο Μέρος”) έχει δημιουργήσει ένα ολόδικό του φιλμικό σύμπαν, με δύο πολύ επιτυχημένες πρώτες ταινίες και μία που αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι. Σε ένα μετα-αποκαλυπτικό εφιαλτικό περιβάλλον, υπό την εισβολή τυφλών εξωγήινων πλασμάτων, οι άνθρωποι πρέπει να παραμείνουν σιωπηλοί για να επιζήσουν. Τα εξωγήινα πλάσματα ακούνε και τον παραμικρό ήχο. Στο πολυαναμενόμενο “Day One”, μεταφερόμαστε πριν από τα γεγονότα της πρώτης ταινίας του 2018 (τότε με πρωταγωνιστές την Emily Blunt και τον John Krasinski), με το σκηνικό να μεταφέρεται στην πολύβουη Νέα Υόρκη και να έχει πρωταγωνίστρια την Lupita Nyong’o.  

MaXXXine
Τρίτη ταινία της σειράς slasher – horror ταινιών “Χ” του Ti West, μετά το “X” και το “Pearl” του 2022. Δεν έτυχαν επιτυχίας στην Ελλάδα αλλά κάποιοι τις απόλαυσαν και έχουν να λένε (“if you know, you know”, όπως λέει και ένας μεγάλος Έλληνας τραγουδιστής). Η νέα ταινία που κλείνει την τριλογία ακολουθεί την Maxine (Mia Goth), η μοναδική που επέζησε από τη σφαγή της πρώτης ταινίας, ενώ προσπαθεί να γίνει διάσημη ηθοποιός στο Λος Άντζελες, ενώ ο διαβόητος serial killer Night Stalker σκορπάει ελεύθερος τον τρόμο.

Blink Twice
Εμπορικό θρίλερ που μπορεί να αποτελέσει την έκπληξη της χρονιάς. Στη σκηνοθεσία βρίσκουμε την ηθοποιό – τραγουδίστρια Zoë Kravitz (“The Batman”, “Divergent”) στο σκηνοθετικό της ντεμπούτο. Η ζωή της σερβιτόρας Frida (Naomi Ackie) αλλάζει ένας νεαρός tech εκατομμυριούχος (Channing Tatum) την καλεί στο ιδιωτικό του νησί. Όπως καταλαβαίνετε, ανάμεσα σε αγνώστους και ανθρώπους που δεν γνωρίζει, ο παράδεισος γρήγορα μετατρέπεται σε εφιάλτη. Με ένα εξαιρετικό cast πρωταγωνιστών, Christian Slater, Simon Rex, Adria Arjona, Kyle MacLachlan, Haley Joel Osment, Geena Davis Alia Shawkat.

Never Let Go
Η Halle Berry πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία τρόμου και επιβίωσης και όλοι εμείς βρισκόμαστε «σε αναμμένα κάρβουνα». Στη σκηνοθεσία ο Γάλλος Alexander Aja, με πολλά όμορφα και τρομακτικά παραδείγματα ταινιών (“Crawl”, “Mirrors”, το remake του “The Hills Have Eyes”), όνομα-εγγύηση τα τελευταία χρόνια. Ένα κακό πνεύμα τρομοκρατεί μία μητέρα (Halle Berry) και τα δυο της δίδυμα αγόρια για χρόνια, κάτι που τους αναγκάζει να δεθούν ακόμα πιο πολύ για να το αντιμετωπίσουν (ακόμα και αν χρειαστεί να δεθούν πραγματικά με σκοινιά). Ένα από τα δίδυμα αγόρια θα αρχίσει να αναρωτιέται αν όντως υπάρχει ένα κακό πνεύμα έξω στο δάσος… 

Trap
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε κάθε νέα ταινία του M. Night Shyamalan, άσχετα αν κάποιες από αυτές είναι αδιάφορες (“Old”). Φέτος, είχαμε την ευκαιρία να δούμε και την ταινία «Οι Παρατηρητές» που σκηνοθέτησε η κόρη του, Ishana. Μία πολύ ενδιαφέρουσα ταινία τρόμου, με την Ishana να αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Ίσως την προλάβετε στις ελληνικές αίθουσες. Στο “Trap” του μπαμπά M. Night, βλέπουμε έναν πατέρα με την κόρη να πηγαίνουν σε μία μεγάλη ποπ συναυλία, μόνο που συνειδητοποιούν ότι όλα είναι σκηνικό μίας παγίδας που έχουν στήσει οι αστυνομικές αρχές. Ο πατέρας (Josh Hartnett) είναι ο κατά συρροή δολοφόνος “The Butcher”. Θα πέσει στην παγίδα; 

Longlegs
Μόνο και μόνο που ο Nicolas Cage παίζει έναν serial killer και το ρόλο του «μπαμπούλα», αρκεί για να στρέψει τα βλέμματα η νέα ταινία τρόμου “Longlegs”. Στη σκηνοθεσία βρίσκουμε τον Oz Perkins, γιο του Anthony Perkins από το «Ψυχώ» του Χίτσκοκ. Κάπως «δένει το γλυκό». Η ταινία έχει ως επίκεντρο τις προσπάθειες της πράκτορας του FBI, Lee Harker (Maika Monroe), σε ένα αγώνα δρόμου για να μην υπάρξουν νέα θύματα και να ανακαλύψει τον κατά συρροή δολοφόνο. 

Alien: Romulus
Έχουν τόσους φίλους οι ταινίες του franchise “Alien” στην Ελλάδα; Είναι ένα καλό ερώτημα. Σίγουρα, οι δύο πρώτες, στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και στα μέσα του ’80, με πρωταγωνίστρια την φοβερή Sigourney Weaver, βλέπονται με τεράστιο ενδιαφέρον ακόμα και σήμερα. Κάπου εκεί μας μεταφέρει η νέα ταινία “Alien: Romulus”, ανάμεσα στην πρώτη και δεύτερη ταινία, όταν μία ομάδα γαλαξιακών αποίκων που εξερευνά έναν εγκαταλελειμμένο διαστημικό σταθμό, έρχεται αντιμέτωπη με αιμοδιψείς εξωγήινες μορφές ζωής. 

Cuckoo
Η 17χρονη Gretchen βλέπει τη ζωή της να αλλάζει όταν μετακομίζει με τον πατέρα της από τις ΗΠΑ σε ένα φαινομενικά ειδυλλιακό μέρος στις γερμανικές Άλπεις. Ο πατέρας της έχει ξεκινήσει μία νέα ζωή και οικογένεια εκεί, όλα φαίνονται νορμάλ, μέχρι τη στιγμή που το αφεντικό του πατέρα της δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κωφάλαλη ετεροθαλή αδελφή της, η ίδια αρχίζει να ακούει περίεργους θορύβους και να βλέπει οράματα, ενώ σύντομα θα αποκαλυφθούν συνταρακτικά μυστικά για την οικογένειά της. Από τον Γερμανό σκηνοθέτη Tilman Singer που πριν από λίγα χρόνια μας είχε προσφέρει το εξαιρετικό “Luz”.