Ο ψηλόλιγνος κωμικός δεν παύει να μας εκπλήσσει!


Με την τέταρτη και τελευταία σεζόν του «Barry» να έχει ρίξει πλέον αυλαία, ο Bill Hader θεμελίωσε τη θέση του ως μεγαθήριο της δραματικής τηλεόρασης: Ο πληθωρικός δημιουργός έγινε διάσημος με τους κωμικούς του ρόλους τη δεκαετία του 2000, δημιούργησε μία από τις πιο πολυσυζητημένες σειρές των τελευταίων χρόνων το 2018, και ετοιμάζεται τώρα να μπαρκάρει για άλλα, μυστηριώδη μονοπάτια. Όσο λοιπόν περιμένουμε το επόμενο πρότζεκτ του ταλαντούχου ηθοποιού, κοιτάμε πίσω και επιλέγουμε τις 5 κορυφαίες στιγμές της πολυποίκιλης καριέρας του.

Hot Rod (2007)

Πολύ πριν αποδείξει το ταλέντο του στη σκηνοθεσία, ο Hader ξεκίνησε την καριέρα του ως μέλος της εβδομαδιαίας κωμικής εκπομπής «Saturday Night Live», στα μέσα της δεκαετίας του 2000. Με τις ξεκαρδιστικές μιμήσεις και τους απίθανους χαρακτήρες του, ο Hader εξελίχθηκε γρήγορα σε κορυφαίο μέλος του θιάσου, και δεν άργησε να μεταφέρει το ταλέντο του στη μεγάλη οθόνη: Μέχρι το 2010, ο Hader ενσάρκωσε μία σειρά από σύντομους αλλά αξέχαστους ρόλους σε εμβληματικές κωμωδίες, μία από τις οποίες ήταν και το ξεκαρδιστικό «Hot Rod» του 2007. Δημιουργημένο από τους συνεργάτες του στο SNL (Akiva Schafer, Andy Samberg και Jorma Taccone), το «Hot Rod» ακολουθεί τις περιπέτειες ενός κουφιοκέφαλου κασκαντέρ, και ο Hader κλέβει την παράσταση, ως ένα από τα φιλαράκια του.

Cloudy With a Chance of Meatballs (2009)

Πέρα από άρχοντας της κωμωδίας και ταλαντούχος σεναριογράφος, ο Hader έχει πλούσιο βιογραφικό και στην επιγλώττιση κινουμένων σχεδίων: Ο πληθωρικός ηθοποιός έχει χαρίσει τη φωνή του σε πολυάριθμα animation υψηλού κύρους, από το «Toy Story» και την «Οικογένεια Άνταμς», μέχρι το «Inside Out» και το «Angry Birds». Το φιλμ που ξεχωρίζουμε εδώ ωστόσο είναι το «Βρέχει Κεφτέδες», η πρώτη σκηνοθετική δουλειά των Phil Lord και Chris Miller (Lego Movie, 21 Jump Street), που κυκλοφόρησε το 2009 και έκανε θραύση με την φρεσκάδα και την αισθητική της. Σε έναν από τους ελάχιστους πρωταγωνιστικούς του ρόλους, ο Hader ενσαρκώνει εδώ τον εκκεντρικό Flint Lockwood, έναν νεαρό επιστήμονα που φέρνει την καταστροφή με τις θεότρελες εφευρέσεις του.

Superbad (2007)

Μία από τις εμβληματικότερες κωμωδίες της δεκαετίας του 2000, το «Superbad» του Greg Mottola ακολουθεί τις περιπέτειες δύο φίλων λίγες ημέρες πριν την αποφοίτησή τους από το Λύκειο. Συνδυάζοντας παραδοσιακό slice-of-life με πρόστυχη κωμωδία, ο Mottola δημιούργησε μία σπαρταριστή και συγκινητική περιπέτεια, και την γέμισε με αξιολάτρευτος δεύτερους χαρακτήρες. Ένας από αυτούς ήταν και ο Αστυνόμος Slater του Bill Hader, ο οποίος, παρέα με τον Seth Rogen, αναπτύσσει μια τρυφερή σχέση με τους πρωταγωνιστές.

Adventureland (2009)

Και μπορεί το «Superbad» να άφησε εποχή, το slice-of-life αριστούργημα του Greg Mottola ήρθε ωστόσο δύο χρόνια αργότερα: Στο «Adventureland», ένα τσούρμο νεαροί εργάζονται στο μισοδιαλυμένο Λούνα Παρκ της γειτονιάς τους, και έρχονται αντιμέτωποι με τα ντράβαλα της ενηλικίωσης -με τον Hader να ενσαρκώνει εδώ, για άλλη μια φορά, έναν αξέχαστο κωμικό ρόλο.

Barry (2018-2023)

Και φυσικά, το magnum opus του ψηλόλιγνου ερμηνευτή είναι το «Barry» του 2018: Η δραματική σειρά του HBO (που ολοκλήρωσε την τελευταία της σεζόν πριν από μερικές ημέρες), ακολουθεί έναν προβληματισμένο δολοφόνο που ονειρεύεται να γίνει ηθοποιός -και παρ' όλο που το «Barry» ξεκινάει ως μαύρη κωμωδία, καταλήγει ως ένα βαθιά πικρό, απαισιόδοξο ψυχολογικό δράμα. Ο Hader (που εκτελεί εδώ χρέη σεναριογράφου, σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή) συνδύασε το ταλέντο του στη μαύρη κωμωδία με τις πολυετείς εμπειρίες του στο Χόλιγουντ, για να κατασκευάσει ένα πολυεπίπεδο σήριαλ που γοήτευσε κοινό και κριτικούς -αποσπώντας συνολικά 44 υποψηφιότητες για Emmy.