Η νέα neo-noir αστυνομική σειρά στο Netflix, με γερές δόσεις κωμωδίας, σας υπόσχεται ένα ταξίδι στην υγρή Φλόριντα, απίθανους χαρακτήρες και το κυνήγι ενός χαμένου θησαυρού.


Οι πρώτες κριτικές για τη νέα σειρά του Netflix και του βετεράνου παραγωγού-σεναριογράφου Ντόναλντ Τοντ («This is Us», «Ugly Betty», «For The People») μόνο ενθαρρυντικές δεν είναι. Αν και νωρίς, η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται πριν από λίγες μέρες, οι τηλεοπτικοί κριτικοί την έχουν «θάψει» (όχι με το γάντι, με κανονικό φτυάρι), σε αντίθεση -για άλλη μία φορά- με τους τηλεθεατές που φαίνεται να έχουν αντίθετη άποψη. Στην Ελλάδα, το «Florida Man» δεν άργησε να αναρριχηθεί στις πρώτες θέσεις του Top 10 των πιο δημοφιλών σειρών στο Netflix για αυτό το διάστημα, λίγο πριν πιάσει κορυφή.

Αξίζει να επενδύσετε τον πολύτιμο χρόνο σας στα 7 επεισόδια της πρώτης σεζόν; Ναι, χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν μιλάμε για ένα νέο τηλεοπτικό αριστούργημα (απέχει πολύ από αυτόν τον χαρακτηρισμό), δεν είναι το νέο «Breaking Bad» με την υγρασία της Φλόριντα αντί της ερήμου, ούτε καν το «Tulsa King» με τον Σιλβέστερ Σταλόνε, αλλά στο τέλος της ημέρας ή του σαββατοκύριακου θα σας δώσει πίσω αυτό που αναζητάτε: αγνή τηλεοπτική ψυχαγωγία.



Η προέλευση του ονόματος Florida Man
Ένα δημοφιλές meme στο ίντερνετ που πλέον έκλεισε μία δεκαετία ζωής και αναφέρεται σε μία σειρά από απίστευτα γεγονότα, πράξεις βίας και παράνοιας, με πρωταγωνιστές άνδρες -κάποιες φορές και αλιγάτορες- στην πολιτεία της Φλόριντα. Άπειρα τα παραδείγματα, κάποια αδύνατον να δεχτείς ότι συνέβησαν στην πραγματικότητα. 27χρονος προσπάθησε να μεθύσει… αλιγάτορα, αλλά ο τελευταίος τον δάγκωσε, ενώ ένας άλλος πέταξε ζωντανό αλιγάτορα μέσα από το τζάμι ενός Drive-Thru Wendy’s εστιατορίου. Αστυνομικός από τη Φλόριντα ξεκίνησε έρευνα γιατί νόμιζε ότι έβαλαν χώμα μέσα στο burger του, τελικά ήταν καρυκεύματα. Ένας τύπος θεώρησε έξυπνο να  μπουκάρει κρυφά σε φυλακή για να κάνει παρέα σε φίλους τους κρατούμενους…

Αυτό είναι το άλλο πρόσωπο της ηλιόλουστης Φλόριντα, της έντονης διασκέδασης και των ατελείωτων παραλιών, μία υγρή πολιτεία που στους βάλτους της κρύβει πολλά μυστικά και σκελετούς, πολλές φορές πραγματικούς σκελετούς.

Η Φλόριντα, για κάποιο μυστήριο ρόλο, τραβάει πίσω τους ανθρώπους που την εγκατέλειψαν και έριξαν «μαύρη πέτρα». Δεν μπορούν να ξεφύγουν από τη μοίρα τους. Κάπως έτσι, ο ήρωας της νέας δραματικής σειράς του Netflix, Μάικ Βαλεντάιν (Έντγκαρ Ραμίρεζ), ένας πρώην αστυνομικός στη Φιλαδέλφεια, εγκατάλειψε το σώμα λόγω εθισμού στον τζόγο, αναγκάζεται να επιστρέψει στη γενέτειρα Φλόριντα για να βρει την κοπέλα ενός μαφιόζου που φέρεται ότι το έχει σκάσει εκεί. Μόνο που η επιστροφή του στη Φλόριντα, για μία φαινομενικά εύκολη υπόθεση, θα τον φέρει αντιμέτωπο με παλιές ιστορίες, πρόσωπα που δεν θέλει να δει (όπως ο πατέρας του) αλλά και το απρόσμενο κυνήγι ενός χαμένου θησαυρού αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Δεν τα λες και λίγα.

 

Το «Florida Man» είναι μία μίξη neo-noir δράματος, crime και κωμωδίας, με αντιήρωες που όσο και να θέλουν να κάνουν το σωστό και να αλλάξουν τις ζωές τους, πάντα θα βρίσκουν τρόπο να τα θαλασσώσουν. Για φίλους πιο offbeat σειρών και ταινιών όπως το κλασικό «Terriers» του 2010 (που μας αποχαιρέτησε αδίκως μόλις με μία σεζόν) και το «King of California» με τον Μάικλ Ντάγκλας, ακόμα και την πιο πρόσφατη σειρά, επίσης του Netflix, «Outer Banks», μην ακούτε τι λένε οι «κακές γλώσσες», θα περάσετε πολύ καλά με το «Florida Man».