Όπως ακριβώς είχε συμβεί με το “Running Up That Hill” της Kate Bush μετά την επιτυχία του Stranger Things, έτσι και τώρα, το Netflix βρίσκεται και πάλι πίσω από μια απρόσμενη αναβίωση παλαιότερων κομματιών


Πενηνταπλασιάστηκαν οι αναπαραγωγές του “Goo Goo Muck” των Cramps στις ΗΠΑ έπειτα από την επιτυχία του Wednesday στην πλατφόρμα streaming του Netflix.

Η διασκευή των Cramps στο κομμάτι των Ronnie Cook and The Gaylads από το 1962 περιλαμβάνεται στον δίσκο τους Psychedelic Jungle, ο οποίος και κυκλοφόρησε το 1981.

Τέσσερις δεκαετίες αργότερα, το rockabilly κομμάτι φαίνεται πως βιώνει μια απρόσμενη αναβίωση στα charts και τις μουσικές συνήθειες του κοινού, μιας που το τέταρτο επεισόδιο της σειράς Wednesday, με τίτλο Woe What A Night, περιλάμβανε μια ήδη iconic σκηνή χορού της πρωταγωνίστριας με αυτό ως soundtrack.

Πιο συγκεκριμένα, πριν από την πρεμιέρα του Wednesday στις 23 Νοεμβρίου, η διασκευή των Cramps ακουγόταν περίπου 2,500 φορές την ημέρα σε on-demand streams στις ΗΠΑ (σύμφωνα με το Billboard). Πέντε μόλις ημέρες μετά τη συμπερίληψή του στη σειρά, αυτό το νούμερο αυξήθηκε κατά 5000%, με το κομμάτι να ακούγεται τουλάχιστον 134,000 φορές την ημέρα μέχρι τις 28 Νοεμβρίου. Πλέον, το κομμάτι φαίνεται να έχει αναπαραχθεί στο Spotify τουλάχιστον 10 εκατομμύρια φορές έκτοτε.

Η εν λόγω επιτυχία θυμίζει αρκετά όσα είχαν συμβεί λίγους μήνες πριν, όταν το “Running Up That Hill” της Kate Bush συμπεριλήφθηκε στο Stranger Things της ίδιας πλατφόρμας, με τη δημοφιλία του να εκτοξεύεται πραγματικά σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ίδια η Bush μάλιστα εισέπραξε το ιλιγγιώδες ποσό των 2,3 εκατομμυρίων δολαρίων από το streaming revenue του κομματιού της, χωρίς να μετράμε καν τις πωλήσεις δίσκων στα φυσικά καταστήματα.

Οι Cramps δημιουργήθηκαν το 1976 και παρέμειναν ενεργοί με οκτώ studio album releases μέχρι και το 2006. Το συγκρότημα διαλύθηκε και επίσημα τρία χρόνια μετά, έπειτα από τον θάνατο του lead singer τους, Lux Interior το 2009. Η εκδοχή τους για το κλασικό σήμερα “Goo Goo Muck” ακούγεται επίσης στο soundtrack του Texas Chainsaw Massacre 2 του 1986.