Τι είχε να πει ο Quentin Tarantino σχετικά με την εικόνα του Hollywood τα τελευταία χρόνια στο “2 Bears, 1 Cave” podcast;


Σε δηλώσεις σχετικά με την εικόνα του Hollywood τα τελευταία χρόνια προχώρησε ο δημοφιλής σκηνοθέτης, Quentin Tarantino, στο “2 Bears, 1 Cave” podcast. Πιο συγκεκριμένα, ο δημιουργός άκρως επιτυχημένων ταινιών όπως το Pulp Fiction και το Reservoir Dogs δήλωσε ότι «η Marvel-οποίηση σκότωσε τους movie stars», εκφράζοντας το παράπονό του σε σχέση με το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην κινηματογραφική βιομηχανία.

«Μέρος αυτής της Marvel-οποίησης του Hollywood είναι ότι…έχεις όλους αυτούς τους ηθοποιούς που γίνονται διάσημοι παίζοντας αυτούς τους χαρακτήρες. Όμως δεν είναι movie stars. Έτσι δεν είναι; Ο Captain America είναι ο star. Ή ο Thor. Εννοώ, δεν είμαι ο πρώτος άνθρωπος που το λέει αυτό. Νομίζω ότι έχει ειπωθεί ένα δισεκατομμύριο φορές… όμως είναι, ξέρεις, είναι αυτοί οι ήρωες του franchise που γίνονται ο πραγματικός star».

Σημειώνοντας ότι ο ίδιος δεν απεχθάνεται τις ταινίες της Marvel, ο Tarantino ανέφερε: «Δεν τις απορρίπτω καν προφανώς, για να πω την αλήθεια. Όμως αυτή είναι μια από τις κληρονομιές της Marvel-οποίησης των ταινιών του Hollywood».

«Κοίτα, μάζευα comics της Marvel σαν τρελός όταν ήμουν παιδί», πρόσθεσε ο 59χρονος σκηνοθέτης, παραγωγός και προσφάτως συγγραφέας. «Υπάρχει μια σκέψη ότι αν ήμουν στα twenties μου όταν κυκλοφορούσαν αυτές οι ταινίες, θα ήμουν σίγουρα πανευτυχής και θα τις αγαπούσα. Εννοώ, δεν θα ήταν και οι μόνες ταινίες που θα δημιουργούνταν. Θα ήταν αυτές μεταξύ άλλων ταινιών. Όμως ξέρεις, είμαι σχεδόν 60, οπότε ναι, δεν είμαι και τόσο ενθουσιασμένος σχετικά με αυτές».

Όπως ο ίδιος εξηγεί στη συνέχεια: «Το μόνο μου ζήτημα για να γκρινιάζω με αυτές είναι το γεγονός ότι φαίνεται να δημιουργούνται μόνο αυτές. Και είναι το μόνο πράγμα που φαίνεται να δημιουργεί οποιουδήποτε είδους ενθουσιασμό ανάμεσα σε ένα fan base ή ακόμη και ένα studio που τις φτιάχνει. Αυτό είναι που τους ενθουσιάζει. Και το γεγονός ότι είναι ολόκληρη η εκπροσώπηση αυτής της κινηματογραφικής εποχής αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχει χώρος για τίποτε άλλο. Αυτό είναι το πρόβλημά μου».

Νωρίτερα μέσα στον Νοέμβριο, ο Tarantino είχε δηλώσει ότι η σύγχρονη εποχή είναι «η χειρότερη στην ιστορία του Hollywood» και ότι οι κινηματογραφιστές της Marvel είναι απλά «υπάλληλοι». Ο ίδιος βρίσκεται αυτή την περίοδο εν μέσω προετοιμασιών για μια τηλεοπτική σειρά οκτώ επεισοδίων η οποία και αναμένεται να προβληθεί την επόμενη χρονιά.

Ακούστε εδώ το “2 Bears, 1 Cave” podcast: