Και φουλ ερωτευμένη με την γυναίκα κακοποιό, Coco Diablo, στο ολοκαίνουριο Trick or Treat Scooby-Doo!


Και επίσημα queer χαρακτήρας φαίνεται πως είναι η αγαπημένη μας Velma του Scooby-Doo, γεγονός που γνωστοποιήθηκε στους λάτρεις της franchise σειράς κινουμένων σχεδίων μέσα από το ολοκαίνουριο τρέιλερ του Trick or Treat Scooby-Doo!. Αυτό αποτελεί τη νέα ταινία της σειράς, στην οποία και βλέπουμε τη Velma να είναι φουλ ερωτευμένη με την γυναίκα κακοποιό και άκρως μυστηριώδη φιγούρα, Coco Diablo.

Οι fans του Scooby-Doo φαίνεται πως είναι ενθουσιασμένοι με το επίσημο coming out του χαρακτήρα της Velma, φαίνεται όμως πως στοιχεία για τη σεξουαλικότητά της ήταν γνωστά εδώ και κάποια χρόνια από προηγούμενες παραγωγές. Η πρώτη ένδειξη σχετικά με το queerness του χαρακτήρα της ήρθε στη σειρά Scooby-Doo! Mystery Incorporated, η οποία έτρεχε από το 2010 μέχρι το 2013, ενώ το 2020, ένας από τους παραγωγούς της, ο Tony Cervone, μοιράστηκε στο Instagram μια φωτογραφία της με φόντο μια rainbow σημαία.

Σύμφωνα με πολλούς θεωρητικούς των κινηματογραφικών σπουδών όπως και των σπουδών φύλου, ο χαρακτήρας της Velma έχει καταγραφεί στη βιβλιογραφία ως ένας από αυτούς που πολλές ομοφυλόφιλες γυναίκες έχουν κατονομάσει ως έναν από αυτούς που τις βοήθησαν να εξερευνήσουν τη σεξουαλικότητά τους, μιας που ένιωθαν έλξη προς εκείνη. Ο James Gunn, ο οποίος συνέγραψε το 2002 το σενάριο της live-action ταινίας Scooby-Doo με πρωταγωνίστρια τη Linda Cardellini ως Velma, έχει αναφέρει σε συνεντεύξεις του ότι είχε βάλει τότε τα δυνατά του ώστε να εγγραφεί το queerness της σε αυτήν την παραγωγή: «Το 2001, η Velma ήταν φανερά gay στο αρχικό μου σενάριο. Όμως το studio προσπάθησε να το μετριάσει, κόβοντας τα σχετικά στοιχεία στο released version και κυκλοφορώντας ένα sequel στο οποίο εκείνη είχε αγόρι».

Φαίνεται τώρα πως το επιτελείο της νέας παραγωγής Scooby-Doo αποφάσισε πως είναι πια καιρός ο κόσμος να μάθει και επίσημα ότι η Velma είναι ένας queer χαρακτήρας, συμβάλλοντας στην μεγαλύτερη ορατότητα της LGBTQI+ κοινότητας σε παραγωγές που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους.

Η Velma είναι και επίσημα πλέον το lesbian icon που πάντα πιστεύαμε ότι είναι και στις 14 Οκτωβρίου, όταν και αναμένεται να κυκλοφορήσει το Trick or Treat Scooby-Doo! στο Cartoon Network, το coming out της θα καταγραφεί για πάντα στην ποπ κουλτούρα.