Πόσοι θεατές πιστεύετε ότι είδαν την πολυαναμενόμενη σειρά στις πρώτες 24 ώρες από την πρεμιέρα της;


Ρεκόρ τηλεθέασης έκανε η πρεμιέρα του The Lord Of The Rings: The Rings Of Power στην Amazon, με αυτήν να γίνεται η σειρά με το μεγαλύτερο opening στην ιστορία του Amazon Prime Video.

Μετά από την πρεμιέρα των δύο πρώτων επεισοδίων της σειράς, την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, η Amazon μοιράστηκε με το κοινό το γεγονός ότι αυτά τα είδαν 25 εκατομμύρια τηλεθεατές, μόλις στο πρώτο 24ωρο και σε περισσότερες από 240 χώρες παγκοσμίως.

Μιλώντας για το τεράστιο milestone της εταιρείας, η Jennifer Salke, επικεφαλής των Amazon Studios, ανέφερε: «Είναι κάπως ταιριαστό το γεγονός ότι οι ιστορίες του Tolkien– μερικές από τις πιο δημοφιλείς όλων των εποχών και αυτές που πολλοί θεωρούν την πραγματική απαρχή του fantasy genre – μας οδήγησαν σε αυτήν την περήφανη για εμάς στιγμή».

«Είμαι τόσο ευγνώμων στους κληρονόμους του Tolkien– και στους showrunners μας, J.D. Payne και Patrick McKay, την executive producer, Lindsey Weber, το cast και το συνεργείο– για την ακούραστη συνεργασία τους και την προσπάθειά τους, αλλά και την απεριόριστη δημιουργική τους ενέργεια. Και είναι τα δεκάδες εκατομμύρια θαυμαστών που είδαν τη σειρά – προφανώς όσο παθιασμένοι για την Μέση-γη είμαστε και εμείς – οι οποίοι αποτελούν το πραγματικό μέτρο της επιτυχίας μας».

Βασισμένη στους προκατόχους της Lord Of The Rings trilogy, το The Rings Of Power καλύπτει την δεύτερη εποχή της Μέσης-γης, από την άνοδο του Sauron, τη δημιουργία των δαχτυλιδιών, αλλά και την τελευταία συμμαχία ξωτικών και ανθρώπων.