Το πολυαναμενόμενο remake του θρυλικού comic book βρίσκεται στη διαδικασία της παραγωγής.


Ένα νέο reboot για το «Κοράκι» με τους Bill Skarsgård και FKA twigs, βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες του Deadline στη διαδικασία της παραγωγής.

Την ταινία πρόκειται να σκηνοθετήσει ο Rupert Sanders, ο οποίος προηγουμένως είχε σκηνοθετήσει ταινίες όπως το Snow White And The Huntsman και Ghost In The Shell.

«Το Κοράκι είναι όμορφο, σκοτεινό, ποιητικό και πολλές φορές ενοχλητικό» ανέφερε ο Sanders στο Deadline. «Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης, απώλειας, θρήνου και εκδίκησης. Είναι μεγάλη τιμή για μένα το να ξανασυναντώ το iconic comic του James O’Barr και να ξαναφαντάζομαι το Κοράκι με σημερινή φωνή».

Η σειρά comic του O’Barr διασκευάστηκε πρώτη φορά για τη μεγάλη οθόνη το 1994, με τον Brandon Lee στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Lee σκοτώθηκε on set ως αποτέλεσμα της εκπυρσοκρότησης ενός prop gun, έχοντας προλάβει ωστόσο να γυρίσει τη συντριπτική πλειοψηφία των σκηνών της ταινίας. Ο ίδιος αναγνωρίστηκε για την ερμηνεία του Eric Draven στην ταινία μετά θάνατον.

Τρία sequels ακολούθησαν το original adaptation της σειράς – τα The Crow: City Of Angels του 1996, The Crow: Salvation του 2000 και The Crow: Wicked Prayer του 2005. Και τα τρία εισέπραξαν αρνητικές κριτικές, με το τελευταίο μάλιστα να μην αποκτά καν διανομή στους κινηματογράφους, αλλά κατευθείαν σε video.

Έκτοτε έχουν καταγραφεί πολλές προσπάθειες για ένα remake στο Κοράκι, χωρίς ωστόσο καμία να ολοκληρώνεται. Η πιο πρόσφατη ήταν αυτή του 2017, όταν ο Corin Hardy επιχείρησε να σκηνοθετήσει τον Jason Momoa στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Λιγότερο από έναν χρόνο μετά, τόσο ο Hardy, όσο και ο Momoa αποχώρησαν από το project.