Ένα επεισόδιο της αγαπημένης σειράς από το 1998, είχε σχεδόν προβλέψει τις δραματικές εξελίξεις που βιώνουμε σήμερα με τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.


Οι Simpsons ξέρουμε καλά πως έχουν τη μοναδική ικανότητα να «προβλέπουν» το μέλλον μέσα από τα επεισόδιά τους ανά τα χρόνια, αφού μέχρι στιγμής έχουμε ήδη δει ένα προφητικό επεισόδιό τους που ήθελε τον Ντόναλντ Τραμπ να γίνεται Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και μια πανδημία να ξεσπά στον πλανήτη.  Έτσι δεν μας κάνει καμία εντύπωση που για ακόμη μια φορά η αγαπημένη σειρά κινουμένων σχεδίων μικρών και μεγάλων, έπεσε σχεδόν μέσα ως προς τις εξελίξεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, περισσότερα από 20 χρόνια προτού ξεσπάσει ο πόλεμος μεταξύ τους.

Πιο συγκεκριμένα, χρήστες στα social media σημειώνουν τις τελευταίες ημέρες ότι οι παραγωγοί της σειράς είχαν «προβλέψει» την κλιμακούμενη κρίση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, ήδη από το 1998.

Στο επεισόδιο της σειράς που σημειώνεται αυτή, προβάλλεται η επανεμφάνιση της Σοβιετικής Ένωσης, με μια συνάντηση των Ηνωμένων Εθνών μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ εμφανίζεται και ο Λένιν να βγαίνει από το γυάλινο φέρετρο όπου και βρίσκεται σήμερα μουμιοποιημένος, ως ένα ζόμπι και ισχυριζόμενος ότι «πρέπει να συντρίψει τον καπιταλισμό».

Είναι σαφές φυσικά ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία δεν συνεπάγεται την επιστροφή της Σοβιετικής Ένωσης, παρόλα αυτά όμως, οι χρήστες του Twitter φαίνεται πως βρήκαν το κλιπ εντυπωσιακά προφητικό.

Το απόσπασμα της σειράς που έχει γίνει ήδη viral προέρχεται από ένα επεισόδιο του Μαρτίου του 1998 με τίτλο "Simpson Tide", όταν ακόμα πρόεδρος της Ρωσίας ήταν ο Μπόρις Γέλτσιν.

Ο δημιουργός των Simpsons, Al Jean, μίλησε μάλιστα στο Hollywood Reporter, για την σύμπτωση αυτή: «Έχω βαρεθεί να το λέω αλλά γεννήθηκα το 1961, οπότε 30 χρόνια από τη ζωή μου έζησα με το φάσμα της Σοβιετικής Ένωσης. Έτσι, για μένα, δυστυχώς αυτό είναι περισσότερο ο κανόνας παρά μια πρόβλεψη. Απλώς καταλάβαμε ότι τα πράγματα θα ήταν άσχημα».

Ο ίδιος συνέχισε: «Η ιστορική επιθετικότητα δεν εξαφανίζεται ποτέ και πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί. Το 1998, όταν προβλήθηκε αυτό το επεισόδιο, ήταν ίσως το ζενίθ των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας. Αλλά από τότε που εμφανίστηκε ο Πούτιν, σχεδόν όλοι έχουν ξεκαθαρίσει ότι είναι κακός και ότι θα συμβούν άσχημα πράγματα. Αυτό είναι το είδος της πρόβλεψης που συνέβη».

Να δούμε τι άλλο θα βγει πραγματικό από τα επεισόδια της αγαπημένης σειράς!