Εσάς ποιο είναι το αγαπημένο σας;


Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ολοκληρωθεί μια αγαπημένη τηλεοπτική σειρά και αυτοί εδώ είναι οι πιο αξιομνημόνευτοι.

Mad Men

2007-2015

Ο Don Draper παθαίνει ένα existential breakdown σε ένα healing camp νέας γενιάς, κλείνει τα μάτια του, χαμογελά και του έρχεται η ιδέα για την πιο διάσημη τηλεοπτική διαφήμιση όλων των εποχών. Ολόκληρη η ζωή του έχει καταστραφεί, είναι ολομόναχος στον κόσμο κι όμως εκείνος είναι ευτυχισμένος. Γιατί τα χρήματα πάντα κερδίζουν.

Byker Grove

1989–2006

Έχοντας περάσει 15 χρόνια σε ένα ρεαλιστικό δράμα για τα μέλη ενός youth club, οι χαρακτήρες μαθαίνουν ξαφνικά ότι είναι προϊόντα της φαντασίας κάποιου και πρωταγωνιστές μια τηλεοπτικής σειράς και επιχειρούν να γράψουν οι ίδιοι το μέλλον τους. Αφού τους επιτεθεί ένας δεινόσαυρος, το youth club καταστρέφεται μετά από μια έκρηξη. Iconic.

Fleabag

2016-2019

Η Fleabag συνειδητοποιεί όσα την πηγαίνουν πίσω στη ζωή της, που δεν είναι άλλα από τη φανταστική κάμερα στην οποία μιλά απευθυνόμενη σε εμάς. Και με ένα θλιμμένο, γλυκό χαμόγελο, μας αποχαιρετά.

Dallas

1978–1991

Όπως και στο It’s a Wonderful Life, ένας άγγελος δείχνει στον JR Ewing πως θα ήταν τα πράγματα αν δεν είχε έρθει ποτέ στη ζωή. Ο άγγελος όμως, μεταμορφώνεται σε έναν διάβολο που αρχίζει να ουρλιάζει ότι ο JR πρέπει οπωσδήποτε να αυτοκτονήσει. Πράγμα αρκετά unexpected θα έλεγε κανείς.

Breaking Bad

2008–2013

Απλά δείτε το!

Little House on the Prairie

1974–1983

Όταν η σειρά ολοκληρώθηκε, τα sets στα οποία γυριζόταν έπρεπε να καταστραφούν. Γι’ αυτό και οι χαρακτήρες της εμφανίζονται στο τελευταίο επεισόδιο να ανατινάζουν τα ίδια τους τα σπίτια!

Dinosaurs

1991–1994

Η παιδική σειρά που αποτελείτο από ανθρωπόμορφους δεινοσαύρους έπρεπε να τελειώσει με αυτούς να αφανίζονται. Και έτσι ο μπαμπάς της σειράς περνά τις τελευταίες του στιγμές εξηγώντας στον γιο του τι θα τους συμβεί. Αρκετά τραυματικό μάλλον αν είσαι 5-6 χρονών…

The Sopranos

1999-2007

Η οικογένεια βρίσκεται σε εστιατόριο απολαμβάνοντας το δείπνο της. Η κόρη της οικογένειας ψάχνει να παρκάρει. Ένας άνδρας ανοιγοκλείνει τα μάτια. Τι συνέβη στον Tony Soprano; Τελικά δολοφονήθηκε; Είναι καταδικασμένος να παρακολουθεί από μακριά την οικογένειά του; Ο δημιουργός της σειράς, David Chase, αρνείται να αποκαλύψει. Και αυτό είναι το μεγαλείο των Sopranos.

The Leftovers

2014–2017

Στο πρώτο επεισόδιο της σουρεαλιστικής σειράς του Damon Lindelof, το 2% του παγκόσμιου πληθυσμού εξαφανίζεται. Στο τελευταίο από την άλλη, μια γυναίκα ισχυρίζεται ότι έχει τις απαντήσεις ως προς το τι συνέβη, όμως περιγράφει τα πράγματα τόσο διαφορετικά που ούτε η ίδια δεν φαίνεται να τα πιστεύει. Τι συνέβη τελικά στους αγνοούμενους; Είναι νεκροί; Είναι στον παράδεισο; Κάποιες φορές το μυστήριο είναι καλύτερο.

Lost

2004–2010

Το επεισόδιο, που πολλοί έχουν χαρακτηρίσει ως το χειρότερο και ταυτόχρονα καλύτερο φινάλε τηλεοπτικής σειράς, τελειώνει με τους ανθρώπους που βρίσκονται στο νησί να επανενώνονται σε ένα μέρος έξω από τον χρόνο και τον χώρο, σε ένα waiting room της μετά θάνατον ζωής.