Στο “Only Murders in the Building”, ένας φόνος και ένα true crime podcast αναστατώνουν τους ενοίκους μίας πολυκατοικίας.


Δεν είχα διαβάσει και δεν είχα ακούσει τίποτα για το “Only Murders in the Building”. Ίσως τα καλύτερα πράγματα σε βρίσκουν απροετοίμαστο. Δεν έχουμε παράπονο, η τηλεοπτική παραγωγή βρίσκεται στο ζενίθ, με νέες σειρές και θεματικές για κάθε απαιτητικό τηλεθεατή. Σίγουρα, ανάμεσα στους δεκάδες -για την ακρίβεια, εκατοντάδες- νέους τίτλους, θα έρθουμε αντιμέτωποι και με πολλούς αδιάφορους και κακούς, αυτό που λέμε “waste of time”.

Η νέα κωμική σειρά μυστηρίου της Hulu έκανε πρεμιέρα πριν λίγες μέρες και δεν άργησε να κατακτήσει τις καρδιές των κριτικών και του κοινού. Στο “Only Murders in the Building”, μεταφερόμαστε στο Arconia, ένα κλασάτο apartment building στην καρδιά του Upper West Side του Μανχάταν, ένα εμβληματικό κτίριο που φαίνεται ότι στο παρελθόν είχε ζήσει μεγάλες στιγμές. Όχι ότι και τώρα φαίνεται άσχημο, το αντίθετο. Κρατάει την αίγλη και τον αέρα της upper class νεοϋορκέζικης τάξης και καλλιτεχνικής σκηνής, άσχετα αν η παρακμή και το decay βρίσκονται λίγο έξω από την πόρτα των ακριβών διαμερισμάτων του. Πολλοί από τους ενοίκους του, ζουν με την ανάμνηση ενός ένδοξου παρελθόντος, αναπολώντας τις στιγμές που δοξάζονταν στις σκηνές του Broadway, στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Only Murders in the Building | Official Trailer - YouTube

Στο Arconia, τρεις ένοικοι, από διαφορετικά background, έρχονται κοντά, με αφορμή τον φόνο στο κτίριο -ή αυτοκτονία κατά τις αστυνομικές αρχές- ενός νεαρού γείτονα. Ο Τσαρλς-Χέιντεν Σάβατζ (Στιβ Μάρτιν), ένας παλιός ηθοποιός που γνώρισε επιτυχία στα 80’s, μέσα από τον πρωταγωνιστικό ρόλο ενός ντετέκτιβ και από εκεί και πέρα χάθηκε στη λήθη, ένας επίσης παλιός σκηνοθέτης του Broadway, ο Όλιβερ Πούτναμ (Μάρτιν Σορτ), πνιγμένος εδώ και χρόνια στα χρέη και δεν έχει να πληρώσει ούτε το ηλεκτρικό ρεύμα, όπως και η νεαρή και μυστηριώδης Μέιμπελ Μόρα (Σελίνα Γκόμεζ), που μένει στο τεράστιο διαμέρισμα της θείας της και -λέει ότι-έχει αναλάβει την ανακαίνισή του. Στο ίδιο κτίριο, μένει και ο διάσημος τραγουδιστής Sting (παίζοντας τον εαυτό του), μάλλον ο μόνος από τους υπολοίπους που δεν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

Οι μοναχικές ζωές των τριών αυτών ανθρώπων έρχονται κοντά, μυστικά και ψέματα αποκαλύπτονται και οι νέες φιλίες δοκιμάζονται. Με αφορμή τον φόνο, οι τρεις τους αποφασίζουν να φτιάξουν ένα true crime podcast -όπως αυτά που ακούνε και οι ίδιοι μανιωδώς- και να ψάξουν για την αλήθεια. Ποιος είναι ο δολοφόνος; Για ποιο λόγο δολοφονήθηκε ή αυτοκτόνησε ο Τιμ Κόνο;

platform-tv-only-murders-2-750

Βλέποντας δύο βετεράνος κωμικούς ηθοποιούς σαν τον Στιβ Μάρτιν -δημιουργός της σειράς, μαζί με τον Τζον Χόφμαν- και τον Μάρτιν Σορτ ξανά στο προσκήνιο, σου προκαλεί συγκίνηση. Μέσα από το «Only Murders in the Building» φαίνονται ανανεωμένοι και δεμένοι σαν μία καλή ομάδα, πολλά σημεία στη σειρά ίσως είναι και αυτοβιογραφικά, ενώ και ο ρόλος της τραγουδίστριας-ηθοποιού Σελίνα Γκόμεζ είναι μία πραγματική έκπληξη και η πιο μεστή της ερμηνεία. O Sting υποδύεται υπέροχα τον… Sting, σε έναν ρόλο που μόνο διακοσμητικό δεν τον λες.

Για τους φίλους των whodunit μυστηρίων, των ιστοριών της Αγκάθα Κρίστι αλλά και των crime κωμικών ταινιών του Γούντι Άλεν, με τη Νέα Υόρκη στο επίκεντρο, το «Only Murders in the Building» είναι η μεγάλη φετινή έκπληξη και μία από τις καλύτερες σειρές του 2021. Δεν χρειάστηκε πολύ, η σειρά ήδη ανανεώθηκε για μία δεύτερη σεζόν και σαν το original show της Hulu με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση-στριμαρίσματα για πρεμιέρα.

Όλα τα παραπάνω, με αφορμή τα πέντε πρώτα επεισόδια της σειράς της Hulu, με τον πρώτο κύκλο να ολοκληρώνεται στα δέκα επεισόδια.

platform-tv-only-murders-3-750