Η συμφωνία της Warner με τα Regal Cinemas άνοιξε τον δρόμο


Στα μέσα του χειμώνα συνέβη κάτι που τάραξε σκηνοθέτες, παραγωγές, ακόμη και το κινηματογραφικό κοινό. Η Warner έδωσε όλες της τις ταινίες, που ήταν προγραμματισμένες για το 2021, στην HBO Max. Τουτέστιν, ακύρωσε το σενάριο για τις κινηματογραφικές τους πρεμιέρες στις σκοτεινές αίθουσες. Δεν ήταν λίγοι οι σκηνοθέτες που κυριολεκτικά εξοργίστηκαν όταν διέρρευσαν τα ευχάριστα αφού η ανησυχία όλων προφανώς αφορούσε το μέλλει γενέσθαι του κόσμου του κινηματογράφου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζομένους του αλλά και για την επιτυχία που θα γνώριζαν (;) οι ταινίες κατά τον νέο αυτόν τρόπο διανομής τους. 

Μεταξύ των σκηνοθετών που εξέφρασαν την απόλυτη δυσαρέσκειά τους για αυτή την νέα κινηματογραφική τάξη πραγμάτων ήταν κι ο Ντενί Βιλνέβ για τον οποίο η τύχη στάθηκε με το μέρος του αφού σύμφωνα με ανακοίνωση της Warner το «Dune» θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Στα ακόμη πιο ευχάριστα η ταινία θα ξεκινήσει την επέλασή της στις αίθουσες την 1η Οκτώβρη (για ενάμιση μήνα) ενώ μετά θα γίνει διαθέσιμη και στην πλατφόρμα της HBO.

Για την ιστορία, το προνόμιο αυτό να προβληθεί για τόσο καιρό στις αίθουσες πρόκειται για μία συμφωνία της Warner με τα Regal Cinemas και δεν θα δοθεί σε άλλες ταινίες. Αναμένουμε να δούμε τη ταινία που κυριολεκτικά πέρασε από σαράντα κύματα, όσον αφορά την ημερομηνία πρεμιέρας της, και στην Ελλάδα!