Αναμένεται σήμερα η ανακοίνωση από τους λοιμωξιολόγους


Θέατρα, κινηματογράφοι, θερινά σινεμά, συναυλιακοί χώροι, μουσεία, γκαλερί μαζί κι η εστίαση ήταν οι χώροι που παρέμειναν κλειστά τόσο καιρό χωρίς να έχει δοθεί το παραμικρό πράσινο φως από τη κυβέρνηση για την επαναλειτουργία τους με όλα τα κατάλληλα μέτρα κατά της covid-19. Με βάση το τελευταίο δημοσίευμα της Καθημερινής, τα θερινά σινεμά βρίσκονται στα φαβορί των χώρων πολιτισμού που πρόκειται να ανοίξουν στις 21 Μαΐου.  Αναμένουμε να ακούσουμε τα ευχάριστα. 

Το δημοσίευμα της Καθημερινής:

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβερνητική πρόταση περιλαμβάνει τρεις ημερομηνίες – «κλειδιά»:

Ειδικότερα, η αρχή προτείνεται να γίνει με το άνοιγμα των μουσείων στις 14 Μαΐου, ημερομηνία ανοίγματος του τουρισμού.

Επιπλέον, η κυβέρνηση προτείνει να ανοίξουν τα θερινά σινεμά στις 21 Μαΐου. Τονίζεται, ωστόσο, ότι δεν θα δοθεί πράσινο φως για το άνοιγμα των κλειστών κινηματογραφικών αιθουσών και των πολυκινηματογράφων.

Η συνέχεια θα γίνει με τα θέατρα αλλά και τις συναυλίες και η προτεινόμενη ημερομηνία για το άνοιγμα είναι η 28η Μαΐου.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αναμένεται να συνεδριάσει αύριο, Παρασκευή, με την συμμετοχή της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, προκειμένου να δώσει το πράσινο φως ή όχι για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Σημειώνεται ότι για όλες τις παραπάνω δραστηριότητες, θα ισχύουν αυστηρά μέτρα προστασίας, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η θερμομέτρηση των επισκεπτών κατά την είσοδό τους, ο περιορισμένος αριθμός ατόμων που θα μπορεί να βρίσκεται στους συγκεκριμένους χώρους, αλλά και η τήρηση αποστάσεων ασφαλείας.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους στους χώρους του πολιτισμού αναμένεται να ισχύουν όλα τα μέτρα προστασίας κατά της Covid όπως τη χρήση μάσκας και τη διενέργεια self-tests.