«Είμαι Νεουορκέζος. Το αίμα μου είναι πορτοκαλί και μπλε (τα χρώματα της πόλης). Μείνετε ασφαλείς. Ειρήνη κι Αγάπη...»


Το ερχόμενο φθινόπωρο συμπληρώνονται 20 χρόνια από την τρομοκρατική επίθεση και την πτώση των Δίδυμων Πύργων και ο Σπάικ Λι μάθαμε ότι αυτό δεν θα το αφήσει έτσι. Με σύμμαχό του την HBO θα κυκλοφορήσει ντοκιμαντέρ με την υπογραφή του το οποίο έχει τίτλο «NYC EPICENTERS 9/11→2021½». Όπως έκανε γνωστό η HBO το ντοκιμαντέρ είναι μία «επική αφήγηση της ζωής, της απώλειας και της δύναμης της πόλης σε βάθος 20 χρόνων από την τρομοκρατική επίθεση και την πτώση των Δίδυμων Πύργων».

Θα παρακολουθήσουμε ιστορίες ολόκληρες από τις ζωές νεοϋορκέζων από όλες τις τάξεις οι οποίοι ξεκίνησαν από το μηδέν για δεύτερη φορά στη ζωή τους όταν μέσα σε μία στιγμή καταστράφηκαν τα πάντα, οι δουλειές τους και η ζωή τουςΟι Λίζα Χέλερ και Νάνσι Εϊμπραχαμ δήλωσαν σχετικά με την συνεργασία τους με τον Λι πως «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε ακόμα μία φορά με τον Σπάικ Λι σε αυτή τη ριζοσπαστική σειρά ντοκομαντέρ» συμπληρώνοντας πως «Ο Σπάικ έχει ένα μοναδικό ταλέντο στο να καταγράφει την εικόνα μιας καταστροφής, είτε αυτή είναι η Κατρίνα ή οι επιθέσεις της 11ης ή η πανδημία, και ταυτόχρονα να σκύβει στις ιστορίες των ανθρώπων προσωπικά, τιμώντας το σθένος και τις αντοχές τους....» . Αυτή εξάλλου είναι η τέταρτη φορά που προχωρούν σε συνεργασία μαζί του. 

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο εγκέφαλος της ιδέας, Σπάικ Λι, μέσω μιας ανάρτησής του στο Instagram:

«Είμαι Νεουορκέζος. Το αίμα μου είναι πορτοκαλί και μπλε (τα χρώματα της πόλης). Είμαι πολύ περήφανος λοιπόν που επιλέχθηκα για να καταγράψω πώς βρέθηκε η πόλη μου στο επίκεντρο δύο καταστροφών: της 11ης και της νόσου Covid-19. Πήραμε πάνω από 200 συνεντεύξεις από τους ανθρώπους της πόλης, πολύ διαφορετικούς μεταξύ τους, για να συνθέσουμε ένα αντιπροσωπευτικό πορτρέτο. Μέσα στους αιώνες, μετά από κακουχίες και χτυπήματα, πολλοί βιάστηκαν να πουν ότι "η Νέα Υόρκη τελείωσε, πέθανε". Για να αποδειχθούν ότι έκαναν λάθος. Μην ποντάρετε εναντίον της επιβίωσης της Νέας Υόρκης, θα χάσετε τα λεφτά σας. Κι αυτή είναι η μόνη αλήθεια. Μείνετε ασφαλείς. Ειρήνη κι Αγάπη...»