Οι ιστορίες που μοιράστηκαν παλιότεροι συνεργάτες του και ο όρκος που έδωσε ο σκηνοθέτης κατά την απονομή


Είναι ο άνθρωπος-έμπνευση, μας έχει χαρίσει πολύ σπουδαία πράγματα και είναι βραβευμένος με Όσκαρ. Πριν λίγες ώρες τιμήθηκε και με το 34ο βραβείο Cinematheque και φυσικά μιλάμε για τον Σπάικ Λι. Η τελετή έγινε διαδικτυακά και δεν έλειψαν συνεργάτες και καλοί φίλοι του από αυτή τη στιγμή.

Σε βιντεοκλίπ που παίχτηκαν κατά τη διάρκεια της τελετής συμμετείχαν συνεργάτες του Σπάικ Λι οι οποίοι διηγήθηκαν ιστορίες από τη συνεργασία τους μαζί του μέσα στα χρόνια. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν οι Άντζελα Μπάσετ, Ράιν Κούκλερ, Τζόντι Φόστερ, Νορμ Λιούις και Ρόζι Περέζ.  Να πούμε ότι η Τζόντι Φόστερ ήταν η οικοδέσποινα αφού εκείνη είχε αναλάβει τα ''χρέη'' του συντονισμού της βραδιάς. Μπορεί η φετινή βράβευση να μην περιλάμβανε δείπνο όπως συνηθιζόταν,  όμως παρά την συνθήκη του covid, τελικά τίποτα δεν στάθηκε εμπόδιο για συνεργάτες που πέρασαν από τη ''ζωή'' του Σπάικ Λι να παρευρεθούν έστω μέσω zoom και να  μοιραστούν τις εμπειρίες που έχουν ζήσει με τον σκηνοθέτη αποδεικύνοντας μέσω αυτών γιατί είναι τόσο σπουδαίος στον κύκλο του.

Το κλίμα συγκίνησης μάλλον ήταν αναπόφευκτο κυρίως όταν οι ηθοποιοί του «Da 5 Bloods» απένειμαν το βραβείο στον Σπάικ Λι, ο οποίος έδωσε όρκο ότι δε θα σταματήσει ποτέ να κάνει ταινίες!