Netflix και Cinobo αρωγοί στη προσπάθειά μας να συνεχίσουμε να έχουμε σχέσεις με το καλό σινεμά


Η νέα χρονιά δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον κόσμο του σινεμά, όμως η δημιουργία οφείλει να είναι ασταμάτητη ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες. Και όπως πληροφορούμαστε όλο και αποκαλύπτονται νέα κινηματογραφικά σχέδια, τα οποία θα δούμε μάλλον μέσω streaming μες στη χρονιά.

Μέχρι να επιστρέψουμε στις αίθουσες φροντίζουμε να ανανεώνουμε τη σχέση μας με το σινεμά και οι πλατφόρμες (κάποιες φορές και τα κανάλια) είναι σύμμαχοί μας σε αυτό. Παρακάτω ακολουθούν ταινίες που μπορείς να δεις σήμερα, Πέμπτη 7 Ιανουαρίου, για να φρεσκάρεις περασμένες μνήμες ή για να δώσεις ευκαιρίες στον εαυτό σου να γνωρίσει νέα σύμπαντα...

 

«Τα Θραύσματα μιας Γυναίκας» («Pieces of a Woman») του Κορνέλ Μουντρούτσο

Η ζωή της Μάρθα και του Σον αλλάζει οριστικά όταν η γέννηση του μωρού τους στο σπίτι έχει μια τραγική κατάληξη. Για έναν χρόνο, η Μάρθα (Βανέσα Κέρμπι) βιώνει μια οδύσσεια αφού παράλληλα με τη θλίψη της πρέπει να αντιμετωπίσει τις δυσμενείς σχέσεις με τον Σον (Σία Λε Μπουφ) και την αυταρχική της μητέρα (Έλεν Μπέρστιν), καθώς και με τη μαία (Μόλι Πάρκερ) που έχει κατηγορηθεί δημοσίως και την οποία πρέπει να αντιμετωπίσει στο δικαστήριο. Σε σκηνοθεσία Κορνέλ Μουντρούτσο («Λευκός Θεός») σενάριο Κάτα Βέμπερ και διεύθυνση παραγωγής Μάρτιν Σκορσέζε, η ταινία απέσπασε Βραβείο Arca Cinema Giovani καλύτερης ταινίας, βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για την Βανέσα Κέρμπι και υποψηφιότητα για Χρυσό Λιοντάρι στο τελευταίο Φεστιβάλ Βενετίας. 

Κάνει σήμερα πρεμιέρα στο Netflix

 

«Στη Γη του Αγριου Μελιού» («Honeyland») των Ταμάρα Κοτέβσκα και Λούμπομιρ Στεφάνοφ

Η Χατίτζε Μουράτοβα, τελευταία μιας γενιάς μελισσοκόμων άγριου μελιού, ζει σε μια απομονωμένη ορεινή περιοχή της Βόρειας Μακεδονίας με την ηλικιωμένη μητέρα της. Η ήρεμη ζωή της όμως θα διαταραχτεί από την άφιξη μιας οικογένειας με θορυβώδεις μηχανές, επτά ανυπάκουα παιδιά, ένα μεγάλο κοπάδι αγελάδες και άπληστη διάθεση.

Θα το δεις στο Cinobo

 

«Το Μαργαριταρένιο Κουμπί» του Πατρίσιο Γκουσμάν

Στην τεράστια ακτογραμμή της Χιλής συναντά κανείς ηφαίστεια, βουνά και παγετώνες. Μέσα στο νερό βρίσκονται παγιδευμένες οι φωνές των ντόπιων ιθαγενών από περασμένους αιώνες, των ναυτικών που κατέφθασαν από την Αγγλία, μα και των πολιτικών κρατουμένων των σύγχρονων καθεστώτων. Και δύο κουμπιά που αναζητούν απεγνωσμένα να πουν την ιστορία τους... 

Απόψε, στις 23:00 στο κανάλι της Βουλής

 

«Οι Σκιές του Μπρούκλιν» («Motherless Brooklyn») του Εντουαρντ Νόρτον

Στη Νέα Υόρκη του 1957 ο Λάιονελ Έσρογκ, ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ με σύνδρομο Τουρέτ, αναλαμβάνει να εξιχνιάσει το φόνο του αφεντικού του.

Απόψε στις 23:10, στο Nova Cinema 3

 

«Η Αλίκη στις Πόλεις» (Alice in the Cities, 1974) του Βιμ Βέντερς

Ένας δημοσιογράφος και ένα εννιάχρονο κορίτσι συναντιούνται στην Αμερική, επιστρέφουν μαζί στην Ευρώπη και αποφασίζουν να συνταξιδέψουν αναζητώντας τη γιαγιά της μικρής.

Θα το βρεις στην  iPLATFORMA